Kijk uit wat je wenst!


Kijk uit wat je wenst!  is het tweede deel uit de serie Meneer Musi Mago’s Magische Muziekinstrumenten en naar verluid zullen er nog meer delen volgen.

Meneer Musi Mago is net zo bijzonder als zijn winkel met magische muziekinstrumenten. Linde bezoekt de winkel van de bijzondere heer wanneer ze op zoek is naar een cadeautje voor haar vader. De gitaarsnaren die Linde er koopt, blijken magische snaren te zijn.

“Hij leunde voorover en keek me indringend aan. Dit zijn niet zomaar snaren. Ze zullen een zéér speciale uitwerking hebben op zowel jou, als op je vader. Het kan zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. Maar ik beloof je bij alles wat van chocola is, je hoeft niet bang te zijn. Er kan niemand wat overkomen.”

Wanneer haar vader de snaren in gebruik neemt, beleven ze een geweldig avontuur. De malle dingen die haar vader haar vroeger wijsmaakte, worden werkelijkheid. Van een in een waterput wonende draak tot aan reuzen die onder bergen slapen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt tot leven in Kijk uit wat je wenst. Het verhaal van Linde wordt voorafgegaan door het verhaal van zeven kinderen die elk een eigen verhaal gaan beleven.

“Mijn vader heeft me vroeger van alles wijsgemaakt. Fabeltjes. Leugens. Noem het wat je wilt. Zo vertelde hij eens dat er een draak in de waterput bij onze boerderij woonde, of, dat als je liegt, je oren rood worden.”

Dit tweede deel uit de reeks is opnieuw een verrukkelijk, mal, grappig en spannend verhaal waarin muziek een belangrijke rol speelt. Van Berckum heeft zelf kinderen die hij meer dan eens bijzondere verhalen, zeg maar rustig fabels, heeft verteld en dat is goed te merken. Zijn vertelstijl is uitstekend en zullen heel veel kids aanspreken. De boekjes zijn geschikt voor kinderen van 8 tot 11 jaar. Vooral voor hen die van sprookjesachtige vertellingen houden. Wellicht zal de jongste categorie wat hulp kunnen gebruiken, maar dat maakt het wellicht juist extra leuk en leerzaam.

De creativiteit van de auteur mag geprezen worden; zelfs ik, als volwassene, heb genoten van zijn verhalende vermogen. Zijn personages zijn fris en origineel en Van Berckum maakt gebruik van een plezierige afwisseling van korte en iets langere zinnen, die goed te volgen zijn voor de doelgroep. De terugblik op het vorige deel en de vooruitblik op het volgende, maken dat de delen los van elkaar te lezen zijn.

Kortom, chapeau voor deze auteur én illustrator die samen een heerlijk nieuw deel in deze magische reeks hebben afgeleverd.

Over de auteur en illustrator

Jeroen van Berckum is auteur van verschillende kinderboeken. De fraaie illustraties zijn gemaakt door Wilma van den Bosch en passen uitstekend bij het verhaal.

Uitvoering

Uitgeverij PeAr Productions

ISBN: 9789078718345

Hardcover, 80 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.