Korniev


Korniev van Kobe Lecompte bevat diverse verhalen waarin geen persoon, maar een vlieg centraal staat. Vlieg vliegt vele levens in en uit en komt in aanraking met verschillende mensen en dieren, waaronder Bartòk en diens hond Lazar en de broers Tibor en Otis.

Korniev is een zeer bijzonder boek en feitelijk nauwelijks in een genre onder te brengen. Oké, het is een roman, maar zeker geen roman zoals de meeste lezers die kennen.

“Het vliegje dat me over hun avonturen had verteld, was gefrustreerd omdat het niet kon helpen. Het wilde Bartòk wijzen op zijn aftakeling en over de psychologische schade die hij opliep. Het vliegje kon enkel toekijken.”

Auteur Kobe Lecompte heeft met dit boek iets heel bijzonders afgeleverd en treedt feitelijk buiten alle gebaande paden. Dat alleen dwingt overigens al respect af, althans, wanneer het zo knap gedaan wordt als Lecompte het heeft gedaan. De auteur zet met zijn boek beslist aan tot denken en weet, zelfs via de belevenissen van een … vlieg, diverse emoties te presenteren in zijn werk en die dan ook nog eens fraai in woorden te vatten. Kunstig! Een goed voorbeeld daarvan is hetgeen Tibor en Otis doorstaan. De jongens worden door hun ouders verwaarloosd en mishandeld en vervreemden van elkaar. Otis vindt troost in de Bijbel en bij zijn nieuwe vriend Wies.

“Otis was getekend met een waslijst aan stoornissen. Dat kon ook niet anders. Zijn verleden had tekeningen gekerfd in zijn hoofd en zijn lichaam droeg de werkelijk littekens als tattoos ter blijvende herinnering aan zijn vader.”

Lecompte neemt zijn lezers aan de hand mee en gaat met hen de diepte in, waarbij hij psychologische en filosofische waarnemingen zeker niet uit de weg gaat. De schrijfstijl van Lecompte is rustig en kabbelend hetgeen heel goed past bij Dirk de bromvlieg en hetgeen hij aantreft. De taalbeleving van deze auteur is overigens van bovengemiddeld niveau. Korniev is geen vrolijk boek, maar ondanks de regelmatige treurnis, ziet Lecompte toch kans het geheel zo nu en dan te voorzien van een vleugje humor.

Met Korniev levert Lecompte een uniek, filosofisch boek af dat wordt verteld vanuit een uiterst origineel perspectief. Wanneer u het aandurft de diepte in te gaan met Dirk, dan neemt u Korniev ter hand!

Over de auteur

Kobe Lecompte (Brussel, 1979) is een filosoof pur sang. Eentje zonder academische opleiding weliswaar, maar wel gestuurd door de lessen en de wijsheid van het leven. Als ervaringsdeskundige in het overmatig gebruik van alcohol, als papa, als echtgenoot, als beroepsmilitair,… Zoveel rollen te spelen, zoveel ervaringen rijker om inspiratie uit te putten… Lecompte is gefascineerd door diepgang en door mensen, door relaties en door bijzondere gedachtegangen. Zijn fantasie kent geen grenzen en hij verwoordt dat wat er in zijn gedachten opborrelt.

Uitvoering

Uitgever: Partizaan

ISBN: 9789492007933

Paperback, 230 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.