Kroesvee


‘Kroesvee’ van auteur John Meilink is het eerste deel van de reeks ‘Zonen van Jafeth; een roman is gebaseerd op ware historische feiten.

Het verhaal speelt zich af in 1687. Een dorpje in het Denkyira koninkrijk wordt overvallen door slavenhandelaars. Met uitzondering van een jonge vrouw met een zuigeling, worden alle inwoners van het dorp gevangengenomen en als slaaf verkocht.

Met ‘Kroesvee’ heeft Meilink een intrigerend en schrijnend verhaal afgeleverd waar de auteur duidelijk, grondig onderzoek voor heeft gedaan en dat betaalt zich uit. Het verhaal is aangrijpend en de feiten zijn boeiend en gedegen weergegeven.

Meilink weet de emoties en wantoestanden prachtig te beschrijven, maar ziet ook kans dit te combineren met tal van feiten uit de tijd van de slavernij. Een relaas van een agressieve wereld waarin blanken en kleurlingen uitsluitend gevoed zijn door haat en wantrouwen jegens elkaar.

Een prachtig werk waarin Meilink zijn personages tot leven brengt en de lezer inzicht verstrekt in het gruwelijke slavernijverleden. De auteur hanteert een rake en beeldende schrijfstijl. Het boek bevat bovendien enkele zwart-witillustraties en een lijst met de belangrijkste personages. Achterin treft de lezer aantekeningen van de auteur, literatuuropgave, verantwoording van de illustraties en verklarende woordenlijst.

Kortom, ‘Kroesvee’ is een boeiende roman over slavernij en de West-Indische Compagnie; een aanrader voor de liefhebber van historische romans.

Uitvoering

Uitgeverij LM Publishers

ISBN: 9789460225192 , 9789460229954 , 9789460224034

Paperback, 427 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.