Mijmeringen van Chaya: die pokkepoot! 1


Niet te verwarren met een bokkepoot natuurlijk, want dat schijnt een bijzonder lekker mensenkoekje te zijn. Eentje die ik niet mag proeven omdat er chocola aan zit. Maar dit terzijde. Ik wil even tegen jullie aan blaffen over mijn pokkepoot. Hij wil niet meer…

Ik kan sinds een paar dagen niet meer op mijn poot staan en ga dus hinkelend op drie poten door het leven. Toch weerhoudt mij dat er niet van mijn vrolijke en blije zelf te zijn. Thuis ben ik ook nog heel wat ‘mans’. Gekke term van jullie trouwens aangezien ik toch écht een meisje ben..

Mijn mensen hebben daarom besloten dat ik niet meer ga wandelen, want daar word ik, op drie pootjes hinkelend, doodmoe van. Ik mag dus mijn plasje en mijn poepje in de tuin neerleggen en dat vind ik eigenlijk wel prima. Eerst vond ik het een beetje raar dat ik niet meer meeging, maar nu snap ik het wel en bovendien blijven ze een van beide bij mij terwijl de ander met Cooper gaat wandelen. Ik vind het goed zo..

Het betekent wel dat ik aan mijn laatste fase bezig ben. Gisteren heb ik een goed gesprek met vrouwmens gehad toen manmens en Cooper aan het wandelen waren. Zij heeft tegen mij gezegd dat als ik het genoeg vind, ik het moet laten merken. Dat ik bijvoorbeeld moet stoppen met eten en dan laten zij mij gaan….

Voor nu gaat het nog even goed zo. Ik eet alles nog met plezier (jammie!) en drink nog goed; als onze mensen ’s morgen beneden komen, dan sta ik onder aan de trap vrolijk te huppelen op mijn drie pootjes, ik heb ook nog een hele lading aan kusjes om uit te delen, ik lig nog heel graag bij onze mensen op de bank te kroelen en wil dus nog even niet ‘gaan’. Ik heb vrouwmens beloofd dat ik het zal blaffen als ik zover ben….


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Mijmeringen van Chaya: die pokkepoot!

  • Jose Bosma

    Dat doe je goed . Geef maar aan wanneer je wilt kun en jij er klaar voor bent. Wat ben je toch een verstandige hond dat je zelf inschat dat je aan je laatste fase bezig bent, maar dieren weten vanuit hun innerlijk weten. Daarom spreken ze soms ook over het mensdom en het dieren rijk, maar dat geldt niet voor alle mensen hoor! Je hebt natuurlijk ook de mensheid en ik weet zeker dat jouw lieven mensen daar lid van zijn. Deel nog maar veel laatste afscheidskusjes uit en blijf nog maar even kwispelen met je staart. Dag lieve meisjeshond. Mooie rustige zondag toegewenst van een fan.