Mijmeringen van Nina: een beetje teveel…. 1


Cooper en ik hadden jullie natuurlijk al verteld over de blote frummels en hun hummels en de zorgen die het voor onze mensen meebracht. Bijvoeren, warme kruikjes, speciale voertjes en ga zo maar door. Het fijne voor ons was wel dat ze om beurten beneden bleven slapen. Kan het niet altijd zo zijn?

Coco, die kleinste frummel was in eerste instantie het zorgenkind. Ze dronk niet en viel af. Onze mensen waren telkens met ieniemienie flesjes in de weer, maar ook dat was telkens weer een worsteling. Ik heb ook nog geprobeerd om een hartig woordje te blaffen met dat wurm, zo van: ‘Wat je krijgt, eet je op’. Dat is altijd mijn motto geweest en zal het ook altijd blijven zo woef ik.

Helaas voor onze mensen mocht het niet zo zijn en Coco overleed ’s nachts. Die andere hummel, Cesar, leek het heel goed te doen. Het was, volgens onze mensen, een lekker rond en roze mannetje. Plotseling stopte ook Cesar echter met eten en weer kwamen de flesjes tevoorschijn en bleven onze mensen weer beneden ’s nachts. Maar ook Cesar ging hard achteruit en veranderde in een paar dagen tijd van blakend roze in verschrompeld  grijs. Zelfs dokter Diederik, nou ja, dokter Theresia dit keer, kon niets voor hem doen en ook Cesar is er nu niet meer…

Nog verdrietig van het feit dat de hummels niet bij ons mochten blijven, leek mijn mattie Coops zich ineens niet lekker te voelen. Afgelopen vrijdagavond wilde hij zijn Kong met vlees niet eten en als Cooper iets niet wil eten, dan is het mis; dat kan ik jullie blaffen!

Die nacht heeft hij de hele kamer ondergepoept en gespuugd. Onze mensen waren er niet gerust op en waren bang dat hij een maagkanteling had,  dus….weekenddokter. Coops heeft, zo blafte hij mij later met het schaamrood (denk ik) op zijn zwarte snoet, vrouwmens in de auto helemaal onder gespuugd…

Gelukkig, gelukkig was het niet dat waar onze mensen zo bang voor waren….. Geen idee wat dat is overigens, zo’n maagkanteling, maar het schijnt woefaarlijk te zijn voor ons. Er zijn foto’s van zijn buik gemaakt door dokter Kelly en daaruit bleek dat het geen kanteling was, maar dat zijn buik wel heeeeeeeeeeeeeeeel vol met eten zat en ze vroeg of hij misschien stiekem iets te pakken had gekregen….

Toen ze weer thuis waren gingen onze mensen op onderzoek en toen bleek dat …… Cooper in de schuur zo’n 5 kilo brokken uit de nieuwe zak heeft geblaft….


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Mijmeringen van Nina: een beetje teveel….

  • José Bosma

    Ach wat sneu nou weer, arme Cesar ook R.I.Paradise. Dat is best triest om twee van die kleine frummels te zien gaan hemelen. Je zult daar best verdrietig over zijn geweest. Wens je vrouw mens en natuurlijk je man mens maar veel liefs toe van mij en heel veel sterkte.
    En dan die zorgen om die ouwe Coop! Maar ja…. Kwaad straft zichzelf zou mijn moeder zaliger zeggen. Die ouwe vreetzak! Gelukkig geen kanteling van zijn maag, want dat zou toch ook wat geweest zijn. Wat zijn mannen toch oelewappers bij tijd en wijle. Nou heeft dit een gelukkige afloop maar voor hetzelfde geld had hem dit fataal geworden en had je toch je grote vriend kwijt geweest dan was het leed niet te overzien geweest. Fijn dat er dierendokters en zorgzame mensen zijn. Dit hebben jullie weer overleefd. Mooie en rustige zondag gewenst…dikke woeffel van mij…