Moedermoord


‘Moedermoord’ is alweer de vierde telg van Camille Jacobs en dat terwijl Jacobs pas in 2019 debuteerde met zijn thriller ‘Wraak’. Daarna verschenen ‘Dodelijke afrekening’, ‘De waarheid’ en nu is er ‘Moedermoord’.

In ‘Moedermoord’ staat Willem Jansen centraal. Willem heeft een broer, Pieter, en met hem brengt hij als kind heel wat geheime uurtjes door in het ‘verboden’ Spookhuis aan de Stationstraat 13 in Houthalen. In eerste instantie volgt het verhaal de familie Jansen door de jaren heen en geleidelijk verlegt zich de focus op het leven van Willem.

“Wanneer hij alleen naar school fietste, dacht hij met heimwee terug aan het spookhuis waar ze vroeger veel tijd doorbrachten. Toen ze van de lagere school naar het hoger onderwijs gingen, hadden ze de bezoekjes aan het huis wat verwaarloosd.”

Wanneer Willem terugkeert van een jeugdkamp wordt hij geconfronteerd met het feit dat zijn geliefde tante is vertrokken en dat Pieter spoorloos is verdwenen. Dat is een schok voor de jonge Willem, temeer omdat hij weet dat Pieter, tijdens zijn afwezigheid, nog een bezoek zou brengen aan het Spookhuis… Willem zwijgt daar echter over en het leven gaat door. Willem treedt in het huwelijk met Maria voor wie hij wel sympathie, maar geen liefde voelt. Het huwelijk blijft kinderloos tot grote frustratie van Maria. Door diverse gebeurtenissen wordt Willem voor haast onmogelijke dilemma’s gesteld.

“Vervolgens wandelde hij de dierentuin voorbij en keek even binnen. Hij dacht terug aan zijn jonge jaren toen vader, moeder en Pieter samen met hem de trein namen om de dierentuin te bezoeken. En nu, zoveel jaren later, liep hij hier weer. Maar hij was alleen. Vader, moeder en Pieter waren er niet meer.”

Jacobs ziet ook in dit vierde boek kans een spannend, enigszins ‘vintage’ aandoend verhaal te vertellen, waarbij hij de aandacht van de lezer weet vast te houden. Zijn schrijfstijl is zeer toegankelijk en beeldend en zijn personages van een verfrissende ‘alledaagsheid’. De grootste kracht van deze auteur is toch wel zijn vermogen om zijn lezers diverse keren te verrassen met een gebeurtenis c.q. wending die je volstrekt niet aan ziet komen, maar die toch naadloos in het verhaal blijkt te passen.

Over de auteur

Camille Jacobs is een Vlaamse schrijver die je niet direct in een vakje met anderen kan plaatsen. Zijn hele leven al schreef hij verschillende manuscripten en gedichten. Na herhaaldelijk aandringen van vrienden en kennissen besloot hij dan toch uiteindelijk met ‘Wraak’ zijn eerste boek uit te geven. Daarna ging het snel; ‘Moedermoord’ is zijn vierde thriller.

Uitvoering

Uitgeverij Boekengilde

ISBN: 9789464029840

Paperback

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.