Nachtschaduw


In Nachtschaduw staan de zussen Rosie en Laura centraal. De twee zijn volkomen tegengesteld aan elkaar. Rosie is getrouwd met een jeugdvriend en heeft een zoontje, terwijl Laura worstelt met haar verleden en telkens op de verkeerde mannen valt. Na de zoveelste relatiebreuk zoekt Laura haar toevlucht bij Rosie die altijd in Connecticut is blijven wonen. De terugkeer brengt allerlei ongewenste herinneringen bij Laura boven. Een gruwelijke gebeurtenis uit haar jeugd, speelt haar nog altijd parten en heeft grotendeels haar karakter gevormd.

Via een datingsite komt Laura in contact met Jonathan Fields en ze spreekt met hem af. Wanneer zij niet terugkeert van haar date is Rosie in alle staten. Geholpen door haar man en haar jeugdvriend Gabe, gaat ze op onderzoek. Het drietal stuit op geheimen uit Laura’s verleden die het ergste doen vrezen.

“Het voelt niet lekker, kwetsbaar zijn. Ik voel me als een wild dier dat in een hoek gedreven is. Dat er niets anders op zit dan me daar uit te vechten. Het brengt herinneringen boven aan dingen die ik me niet wil herinneren.”

Met Nachtschaduw heeft Walker een mysterieuze en intrigerende thriller afgeleverd. Het feit dat het verhaal vanuit verschillende perspectieven wordt verteld zorgt enerzijds voor meer inzicht, anderzijds voor nóg meer vragen. De constructie is door Walker op intelligente wijze uitgewerkt. Het verhaal van Laura is geschreven in de eerste persoon; dat van Rosie in de derde persoon. Daar tussendoor lopen de gesprekken van Laura met haar psychiater.

“Hij wist dat hij je pijn deed. Het was geen toevallig bijverschijnsel van zijn egocentrische daden. Het was expres. En dat is wreed.”

Walker hanteert een vloeiende en toegankelijk schrijfstijl, haar dialogen zijn zeer geloofwaardig, bevatten geen overbodigheden en ze weet de spanning op subtiele wijze op te bouwen en daarmee de aandacht vast te houden. Het laatste gedeelte van het boek bevat diverse plotwendingen en wordt er veel duidelijk zonder dat het verhaal ongeloofwaardig wordt. Walker weet de onthullingen overigens fraai uit te stellen zodat de lezer geboeid blijft tot het einde.

Over de auteur

Wendy Walker is voormalig familierechtadvocaat in Fairfiel County, Connecticut. Ze publiceerde twee romans voordat ze haar debuutthriller schreef in 2016. Nachtschaduw is haar derde thriller en inmiddels schrijft ze aan haar vierde.

Uitvoering

Uitgeverij De Fontein

ISBN: 9789026148729

Paperback, 320 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.