Onbegrensd


Hoofdpersoon in Onbegrensd is rechercheur Sylvia Pronk. Tijdens haar vakantie in Zuid-Frankrijk wordt Sylvia geconfronteerd met de verdwijning van Francine Huibregts die met haar gezin een vakantiehuis heeft gehuurd vlakbij dat van Sylvia.

Het ‘verbod’ van de Franse rechercheur Ludovic Lebon, om zich met de zaak te bemoeien, houdt Sylvia niet tegen zelf op onderzoek te gaan. Lebon heeft overigens een dubbel effect op haar. Enerzijds irriteert ze zich mateloos aan zijn arrogante houding, anderzijds intrigeert de man haar enorm en heeft hij een ongewenste aantrekkingskracht op haar. Ongewenst omdat Sylvia gelukkig is met haar vriend Cas, die haar geborgenheid en liefde biedt, terwijl Ludovic uitstraalt niets anders dan onrust in de aanbieding te hebben.

“Wat wil hij graag zijn charmes inzetten om te zien hoe ver hij kan komen. Ze heeft een vriend, maar hij vraagt zich af hoe die verhouding ligt. Die middag toen ze zo gewillig en gepassioneerd het bed met hem deelde, kan hij niet vergeten.”

De ontwikkelingen en haar verwarrende gevoelens voor haar Franse collega, doen Sylvia besluiten voortijdig naar huis te gaan. Daar aangekomen wordt zij, nog in haar laatste vakantieweek, opgeroepen omdat er een levenloos lichaam is aangetroffen in de duinen bij Hargen aan Zee. Sylvia komt tot de schokkende ontdekking dat de twee zaken alles met elkaar te maken hebben. Een samenwerking met de Franse recherche –en dus met Ludo- is onvermijdelijk. Wordt deze gecompliceerde misdaad opgelost en ziet Sylvia kans haar tegenstrijdige gevoelens te ontwarren? Je leest het in Onbegrensd!

Maas heeft met Onbegrensd opnieuw een fijne thriller afgeleverd. Maalstroom was haar debuut en het moet gezegd: Onbegrensd is nog beter. Dat doet niets af aan het eerste boek, maar de verhaalconstructie en plotwendingen in Onbegrensd zijn nét nog wat geraffineerder. Ook de combinatie van spannende momenten (thrilleraspecten) en de haast feelgood-achtige delen in het boek, zijn plezierig alhoewel dat wel veroorzaakt dat het boek eerder door vrouwen dan door mannen ter hand zal worden genomen. Heel aardig gedaan is overigens de cursief gedrukte hoofdstukken die de visie van de dader weergeven. Wie oh wie is het toch?

“Ze ziet de bedrijvigheid weer voor zich in het huis. Het aftandse busje waar van alles werd ingeladen. Onbewust nam ze waar dat er beneden niets meer stond dan meubels. Vrouwen die schoonmaakten met handschoenen aan. De chloorstank die het hele huis penetreerde.”

De personages zijn voldoende uitgediept om duidelijk te krijgen met wie de lezer van doen heeft. De karakteriseringen gaan niet heel diep, maar dat is ook geen noodzaak in het verhaal. Het einde is door de auteur enigszins ‘open’ gehouden. In feite is het een cliffhanger; komt er wellicht een vervolg?

Kortom, Onbegrensd is een fijne thriller die zó mee kan in de vakantiekoffer!

Over de auteur

Maas (1952) is geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft jarenlang als loonadministrateur bij een WSW-bedrijf gewerkt. Maas vormt, samen met haar man en vier dochters, een samengestelde gezin. Naast het gezinsleven en haar schrijfwerk, is Maas bestuurslid van de schrijfvereniging Vrienden van het Schrijven NH.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN: 9789492115881

Paperback, 320 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.