Onze Frits is een teckel 1


De auteur noemt Onze Frits is een teckel,  zelf ‘een niemendalletje’, maar doet hij dit verrukkelijke boekje ernstig tekort. Het behoeft geen toelichting dat Frits centraal staat in dit bundeltje en dat Frits een teckel is … toch?

Wat zeker wél vermeldingswaardig is dat deze dwarsligger, en dan heb ik het niet over Frits, noch over de auteur, maar over de uitvoering van het boekje, is een uiterst charmante bundeling belevenissen uit het leven van Frits en zijn baasje(s).

Na het lezen van dit boekje, dat overigens direct mijn kennismaking is met het werk van Theelen, ben ik verliefd op Frits. Wat een heerlijkheid is dit beestje! Ik heb een drietal boeken van deze auteur liggen en greep, waarschijnlijk door mijn liefde voor honden, als eerste naar ‘Frits’.

De vermakelijke belevenissen, de beschrijvingen van deze ‘grote’ mensenvriend en de fraaie, verzorgde schrijfstijl waarmee Theelen dit alles presenteert, zijn voor mij redenen te over om een volgend werk van deze auteur ter hand te nemen.

Theelen weet de omgeving overigens voortreffelijk te schetsen. In gedachten ben ik heel wat keren met Frits en zijn ‘vader’ naar het bos en andere plekken geweest en heb de twee op afstand geobserveerd. Ingegeven door de kleurrijke vertellingen van deze auteur.

Overigens bevat dit boekje niet uitsluitend de vermakelijke belevenissen van Frits, zijn mensenbaas weet er ook weg mee. Zoals die keer dat het tweetal in het bos staande wordt gehouden omdat Frits niet is aangelijnd; foei. “Hij is goed opgevoed, loopt los maar altijd bij me, poept en plast voor het merendeel thuis, gaat niet achter wild aan, springt tegen niemand op, legt geen druk op de publieke ruimte. Dus als jullie mij dwingen hem aan de lijn te houden, is dat onzinnig want als ik uit zicht ben, laat ik hem weer los. En dat doen anderen, met minder reen, ook. Je kunt doen wat je wil, maar je ontneemt dit keurig diertje niet de levensvreugde die ik hem bied. Zo, nu ben ik wel klaar vind ik.”

Kortom, deze auteur is welbespraakt en niet alleen op papier….

De auteur

Coen Theelen (1957) studeerde Engels en Letterkunde. Zijn eindthesis ging over Nonsense literature en nonsens in literatuur. Theelen is auteur, deeltijddocent Engels en handelsagent.

Uitvoering

Uitgeverij CeTeS.nl

ISBN: 9789079608010

Paperback, pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Onze Frits is een teckel