Oogvocht


De hoofdrol in ‘Oogvocht’ is weggelegd voor Isis. Isis heeft een goed bestaan opgebouwd met haar man Walter. Samen runnen zij een succesvolle organisatie, IsWa Artwork. Hun leven verandert echter dramatisch wanneer de broer van Isis, Bram, ten tonele verschijnt. Gedurende negentien jaar was er geen contact tussen broer en zus.

Bram beweert dat de moeder van Isis en hemzelf geen zelfmoord heeft gepleegd, maar vermoord is door hun stiefvader. Isis en Walter geloven hem niet en wijzen hem de deur. Toch laat de bewering van haar broer Isis niet los en ze spreekt af met haar vader. Kort daarna verkrijgt IsWa Artwork een opdracht van de beroemde Egyptische minister Zakir Al Fariq en Isis reist met spoed af naar Luxor. Isis weet niet dat haar lot in Brams handen ligt. Weet Isis het familiedrama te ontrafelen? Je leest het in ‘Oogvocht’.

“Ze hield haar vader verantwoordelijk voor een deel van die pijn. Maar Walter vond dat ze zich ertegen moest verzetten. Dat ze de pijn juist moest gebruiken om te vechten voor iets positiefs. Ze moest begrip hebben voor haar vaders motieven en zijn pijn, die hij ongetwijfeld had toen Rita bij hem wegging en zijn kinderen meenam.”

‘Oogvocht’ is een intrigerend verhaal over een langslepend familiedrama. Dat is echter niet alles. Misleiding, machtsspel, vergelding en een mystieke macht die iedereen in zijn greep houdt, zijn de ingrediënten van deze thriller. De combinatie van deze, toch wel heel verschillende, ingrediënten veroorzaken dat Van Hilst zich met haar boek onderscheidt van menig andere thriller.

Van Hilst heeft van de diverse verhaalcomponenten een knap geheel gesmeed, waarbij zij een fijne, vlotte schrijfstijl aan de dag legt die zij schijnbaar moeiteloos aanpast aan de sfeer van hetgeen zij op dat moment beschrijft. Heden, verleden, het wisselt elkaar af en is met elkaar verbonden. De personages die Van Hilst opvoert, beschrijft zij levendig en werkelijk. De lezer krijgt een goed beeld van hen.

“Isis moest de waarheid horen over hun moeder, voordat het te laat was en hij moest haar waarschuwen voor François. Ze liep nu zelf ook gevaar als hij de signalen goed had ingeschat.”

Kortom, een thriller met diverse aantrekkelijke componenten!

Over de auteur

Ilona van Hilst (56) woont in Uithoorn. Naast auteur van thrillers en kinderboeken zij als consultant werkzaam in de  IT-branche. Eerdere boeken van haar hand zijn de thrillers ‘Costa

Blanca’  en  ‘Vermist’  en  het  kinderboek  ‘Superbroers,  de  vergeten schat’.

Uitvoering

Uitgeverij Atalanta Boeken

ISBN 9789082876802

Paperback, 280 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.