Op drift – deel een van de Terence & Tilly reeks


‘Op drift’ is een kort verhaal van auteur Silvia van Gimst en behoort tot de Terence & Tilly reeks. De hoofdrollen zijn weggelegd voor agent Megan Tilly en journalist Terence Sinclair.

Wanneer Megan door haar leidinggevende een schijnbaar totaal oninteressante en in haar ogen volkomen nutteloze zaak krijgt toegeschoven, is zij daar verre van gelukkig mee. Er is melding gemaakt van een sloep die op de klippen is gelopen. Verre van gemotiveerd gaat zij een kijkje nemen en wanneer blijkt dat de pers al lucht heeft gekregen van het feit dat het mogelijk gaat om de ‘Marie Celeste’ die in 1872 bij Gibraltar op de klippen liep, vermoedt zij zelfs dat ze het slachtoffer is van een flauwe grap. Ter plaatse ontmoet zij Terence Sinclair, journalist van de Rockport Chronicle.

“Megan kijkt hem uitdrukkingloos aan, werpt nog eenmaal een norse blik op het blije hoofd van Terence Sinclair. ‘Jullie zijn allebei niet wijs. Het is gewoon een stomme grap en daarmee uit.”

Megan’s stemming wordt er niet beter op wanneer blijkt dat de geheimzinnige sloep reeds is verdwenen. Toch laat ze zich door Terence overhalen om naar het vaartuig op zoek te gaan. Dan blijkt haar een verrassing te wachten…

“Megan zucht. ‘Het is erg verontrustend moet ik zeggen. Ik ben nog niet overtuigd. Leg me je theorie voor.’ Op dat moment horen ze een gil. Onmiskenbaar de gil van een vrouw.”

Met ‘Op drift’ levert Van Gimst een sterk verhaal af. Het schrijven van een kort verhaal is wellicht nog wel lastiger dan het schrijven van een gehele roman aangezien de ruimte beperkt is en het verhaal toch een gedegen inleiding, middenstuk en finale moet kennen. Dat Van Gimst dát in de vingers heeft, bewijst ze dubbel en dwars met dit eerste deel van de Terence & Tilly reeks. Sterker nog, ze weet zelfs haar personages goed te karakteriseren en de spanning goed op te bouwen. Ga er maar aan staan. Na het lezen van dit eerste deel kan je niet wachten op het volgende!

Dat deze auteur een vlotte en zeer plezierige schrijfstijl heeft, bewees zij overigens reeds met haar ‘One for the birds’, maar sindsdien is Van Gimst duidelijk nog gegroeid qua verhaalconstructie en met name ook met de natuurlijke wijze waarop zij de dialogen in woorden omzet.

De auteur

Silvia van Gimst (1976) is van jongs af aan geboeid door het gothic novel genre en leest verhalen van Edgar Allan Poe. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. Schrijfster worden was immer haar grote droom. Toch brengt zij die droom pas sinds 2012 in de praktijk.

Uitvoering

Uitgeverij H!P Publishing

ISBN: 978-94-93266-50-6

E-book

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.