Opsporingsteam Schoten


Opsporingsteam Schoten van Marc Perneel bevat maar liefst vier thrillers ineen, met Vicky in de hoofdrol. Vicky is het enige vrouwelijke teamlid binnen opsporingsteam Schoten. Enerzijds is zij een innemende en gevoelige vrouw, maar anderzijds weet zij zeker haar ‘mannetje’ te staan te midden van haar mannelijke collega’s.

Marc Perneel heeft er, in tegenstelling tot veel andere auteurs, voor gekozen om vier fijne thrillers in één keer aan zijn lezers te presenteren, in plaats van ze één voor één als reeks op de markt te brengen. Hetgeen veel lezers zullen toejuichen, want is het tenslotte niet zo dat, wanneer je je net helemaal ‘eigen’ hebt gemaakt met de personages in een boek, je geen afscheid van hen wilt nemen in afwachting een volgend deel?

De vier verhalen zijn overigens allemaal even spannend en de zaken die het opsporingsteam te behandelen krijgt, zijn stevig. Moord, verdwijningen en de Albanese maffia komen voorbij en het team van Schoten, onder leiding van commissaris De Bruyckere moet alle zeilen bijzetten.

“Deze morgen, bij het verlaten van zijn huis, toen hij achter het stuur van zijn auto had plaatsgenomen, voelde hij de loop van een revolver in zijn nek. Gewoon doen wat we zeggen, klonk het.”

De constructie van de verhalen is goed, de spanningsopbouw uitstekend en de personages zijn op zeer plezierige wijze gekarakteriseerd. Vooral van Vicky krijgt de lezer meer te zien dan uitsluitend haar rol als teamlid. Er wordt ook aandacht besteed aan haar privéleven en haar romances. Perneel heeft dat uitstekend door de voortgang van de zaken heen geweven en dat biedt een zeer plezierige afwisseling.

“Vicky, wat je privé doet gaat mij, noch het team aan. Weet alleen dat je te mooi en te jong bent om je leven te verbrodden aan twee relaties terzelfdertijd. Hak godverdomme een knoop door. Aan iedere vent scheelt er wel wat hoor.”

De schrijfstijl van Perneel is vlot en beeldend en overgoten met een Vlaams sausje. Net dát beetje dat de Nederlandse lezer over het algemeen als ‘charmant’ betitelt. Kortom, een verrukkelijke dikke pil die voor heel wat uren leesplezier zal zorgen voor de liefhebber van spannende verhalen met nét dat beetje meer. Ik verwacht derhalve dat Vlaamse Perneel ook snel de Nederlandse markt zal bestormen.

De auteur

Marc Perneel (°1953) was professioneel actief als psychotherapeut en coach. Naast zijn praktijk was en is hij nog steeds actief in de natuur; bio-groentetuin en bosonderhoud. De rode draad in zijn leven is het zoeken naar diepere betekenissen en het begrijpen van menselijke gedachtegangen. Naarmate hij zijn professioneel leven achter zich liet, ontstond er ruimte voor spannende detectiveverhalen en intrigerende romans.

Uitvoering

Uitgeverij Storyland

ISBN: 9781916268579

Paperback, 616 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.