Overpeinzingen van Cooper: het kipfilet-ritueel 3


Het zal inmiddels geen nieuws voor jullie zijn dat ik uit mijn bol ga van alles wat eetbaar is en ik kan je blaffen: daar komt voor mij vrij veel voor in aanmerking..

Nu houden wij honden van rituelen, maar (onze) mensen kunnen er ook wat van hoor. Zo hebben wij bijvoorbeeld ‘kipfiletdag’ en ‘eitjesdag’. Ik ga jullie vandaag blaffen over kipfiletdag. Elke zaterdag, nadat onze mensen ’s morgens hun broodje hebben gegeten en de tafel is afgeruimd, krijgen Chaya en ik samen (ja … ‘samen’, hoe verzin je het …) een pakje kipfilet.

Enfin, dat is een heel ritueel, let op. Het bovenste velletje van de verpakking wordt van het pakje afgehaald en ernaast gelegd en dan begint ons man-mens het eerste plakje op te rollen en doormidden te trekken. Doormidden? Ja heus, doormidden. Die twee halve plakjes worden dan op de afgescheurde bovenkant van de verpakking gelegd waar ons vrouw-mens die halve plakjes stuk voor stuk afneemt. Om beurten krijgen Chaya en ik dan een HALF plakje….. en is het vervolgens wachten op het volgende plakje en het volgende plakje en het volgende plakje…… Ik kan je blaffen, het water loopt je uit de bek en dat hele spel gaat láng niet snel genoeg!!

Nu lijkt Chaya het wel prima en amusant te vinden dit ritueel, maar eerlijk gezegd heb ik zoiets van…… scheur dat pakje open, deel het (desnoods..) in tweeën en flikker die plakjes gewoon op de grond…. Kijk dán heb je tenminste wat in je grote blaf-bek.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Overpeinzingen van Cooper: het kipfilet-ritueel

  • José Bosma

    Goedemorgen Hanneke,
    Kijk! dat is nu nog eens een leuke manier om deze zondag te beginnen.
    Ik snap het helemaal hoor Cooper! Ik ben van de oplossingen dus…vraag eens héél lief en zachtjes blaffend of die twee lieve mensen misschien twee pakjes kipfilet willen meenemen in het vervolg? Dan heb je al dat gedoe niet en allebei evenveel. Maar ja? Of ze het doen? Gooi al je charmes in de strijd! Niet geschoten altijd mis. Mooie zondag en groetjes van zij die schrijft.
    Josephientje.