Overpeinzingen van Cooper: een brief aan mijn vorige mensen…. 1


Oké, het was het idee van ons vrouwmens en oké, natuurlijk kan ik zelf niet schrijven, maar ik vond het wel een mooi idee om een brief te schrijven aan mijn vorige mensen. Dus, daar blaft ‘ie….

Lief voormalig manmens en vrouwmens,

Ik weet dat jullie het moeilijk hebben gehad met de beslissing om voor mij nieuwe mensen te zoeken. Honden voelen nu eenmaal veel meer dan jullie mensen denken. Wij voelen jullie emoties en verdriet en ja, die heb ik bij jullie opgemerkt. Ik weet nog goed dat er een mensenpup bij ons kwam en ik weet ook nog goed dat manmens ineens minder tijd voor mij had omdat hij op andere momenten ging werken. Toen ook nog het moment kwam dat ik jullie hoorde blaffen over de komst van een tweede mensenpup voelde ik jullie emoties heel diep. Jullie vonden het moeilijk dat er nog maar zo weinig tijd voor mij overbleef. En ja, ik ook.

Toen kwamen ineens mijn huidige mensen op bezoek. Jullie waren met hen aan het praten en ik voelde dat het veel over mij ging. Mijn nieuwe vrouwmens kwam ook bij mij in de tuin en ik vond de situatie wel een beetje vreemd. Wanneer er normaal gesproken visite kwam, was er niet zoveel aandacht voor mij. Ik vond dat best een beetje ongemakkelijk. Mijn vorige vrouwmens moest ook huilen en toen kwam het moment dat ik met die nieuwe mensen meeging in de auto. Ik snapte het niet goed. Het was best een eind rijden en ik vroeg mij af waar we naar toe gingen en wanneer we weer terug zouden zijn.

Op een goed moment stopte we en ging ik met het nieuwe manmens aan de riem mee. Het nieuwe vrouwmens ging een huis in. Manmens en ik gingen naar een veld met een hek erom heen. Even later kwam het nieuwe vrouwmens met een hondenmeisje ook naar dat veld. Wat nu dan? Ik ging dat hondenmeisje besnuffelen en heel even deed ze een beetje lelijk tegen mij, maar dat was snel over en vonden wij elkaar eigenlijk wel leuk…

Nu, geruime tijd later, ben ik hier helemaal op mijn plek! Het hondenmeisje heet Chaya en is mijn vriendinnetje geworden. Mijn nieuwe mensen zijn heel dol op mij en ik op hen. Ik mag hier veel, krijg heel veel aandacht, knuffels en aaitjes. Kortom, ik voel mij hier heel fijn en wil jullie bedanken dat jullie de moeilijke beslissing hebben genomen om voor mij een ander huis te vinden. Dat hebben jullie heel goed gedaan en ik heb het hier enorm fijn!

Oh ja, en ik mag van mijn mensen zeggen dat zij heel blij met mij zijn en erg veel van mij houden!!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Overpeinzingen van Cooper: een brief aan mijn vorige mensen….