Overpeinzingen van Cooper: hoe ‘cool’ kun je zijn… 1


Eigenlijk vind ik het best wel tof dat mijn mensen mij zo ‘cool’ en geduldig vinden. Ben ik natuurlijk ook wel, maar wie wil er nu geen complimentjes? Ook wij honden zijn daar dol op. Zeker als het gepaard gaat met iets lekkers woef.

Mijn mensen zeggen wel een paar keer per dag dat ze zó trots op mij zijn. Eerst wist ik niet zo goed waarom. Ik had toch niets bijzonders gedaan? Nadat ze het een paar keer hadden gezegd en uitgelegd, ging ik het begrijpen. Ze vinden mij zo goed omdat ik zo relaxed omga met alle veranderingen in mijn leven.

Een paar maanden geleden kwamen mijn mensen natuurlijk ineens met die malle mand met de frummels en onlangs kwam Nina ons leven binnen waggelen. Ze vinden het superwoef van mij dat ik er allemaal geen punt van maak. Doe ik ook niet. Waarom zou ik? Om te beginnen vind ik het eigenlijk best gezellig, maar bovenal vind ik het belangrijk dat mijn mensen lekker bij mij blijven en ik bij hen. Tja, en dat daar dan nog wat ‘beestenvolk’ bijkomt….ach best toch. Ik krijg er geen hapjes en knuffels minder om tenslotte.

Die mannetjesfrummel –Bobbi- vind ik bovendien stiekem best wel leuk. Hij komt regelmatig even bij mij liggen kroelen en dan hebben wij een goed gesprek van man tot man. Dat is belangrijk hoor! Die andere twee, Bibbi en Nina, zijn tenslotte toch meisjes…

Neemt niet weg dat Nina wel heel leuk is hoor. Ik heb al een paar keer geprobeerd met haar te spelen en dat gaat langzaam een beetje beter. Mijn mensen zeggen dat dat nog wel komt. Zo, en nu ga ik nog even knuffen met mijn grote, kleine vriend…..


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Overpeinzingen van Cooper: hoe ‘cool’ kun je zijn…

  • José Bosma

    Woef woef Cooper,
    Veel tijd om iets te bewoefelen heb ik op dit moment even niet. Maar ik wel wel even kwijt, dat jij het toc maar ebt getroffen met je vrouw en met je man mens zeg! Het wordt steeds leuker bij jullie, wat een beestenboel. Met die twee nakende nikksiess en je lieve hondenmaatje Nina. Wat ga jij daar een pret mee krijgen als ze wat beter waggelt.
    Dan kunnen jullie die vel over benen mooi beschermen en verwarmen met zijn tweetjes. Ik vind uitgeklede poezen altijd een beetje zielig, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk. Ik wil ze het liefst meteen bontjasjes aandoen. Zeker met het Hollandse koude weer. Niet aan je vrouwmens vertellen hoor, want dan mogen wij straks niets meer met elkaar woefelen. En als het manmens zich er ook mee gaat bemoeien, nou dan hebben we helemaal de poppen aan het dansen. Ik zou zeggen, wees maar lief voor die twee weesjes en voor de hele beestenbende. Zet je beste poot voor.