Overpeinzingen van Cooper: in bad? Ja…daaaaggggg….


Je gelooft het niet, echt niet. Ik kon het zelfs nauwelijks geloven toen Nina het mij blafte! Moet je horen: een paar dagen geleden namen onze mensen Nina ineens alleen mee. Ik mocht niet mee; nou lekker dan… Ik kon merken dat Nina het ook niet zo leuk vond, ze was een beetje zenuwachtig.

Het duurde best een poosje, dus ik ben maar gaan slapen, maar ik moest toch steeds aan haar denken. Een hele tijd later kwamen ze terug. Gelukkig hadden ze ook Nina weer mee! Ze rook raar en ik vroeg haar wat er was gebeurde. Nou…. Dit is wat ze mij woefde:

“Ik moest mee in de auto en je weet Coop, dat autorijden voor mij nooit zoveel goeds bracht. Ik was dus best een beetje bang. Ik mocht wel bij vrouwmens voorin zitten en dat vond ik dan wel weer prettig. Ik hoefde tenminste niet in zo’n hobbelende kooi… Na een stukje rijden gingen we eruit en kwamen we op een pleintje terecht met allemaal mensen en winkels. Een van die winkels gingen we in en dat bleek Dierenwinkel Bonouvrié te zijn. Het rook er eigenlijk wel lekker; dat wel!

Er kwam al heel snel een aardige meneer naar ons toe die mij begon te aaien en die heel lief tegen mij praatte. Ik kreeg ook koekjes (sorry Coop, ik heb ze opgegeten, maar onze mensen beloofde dat ze voor jou ook iets lekkers mee zouden nemen). Die aardige meneer zei dat hij mij een mooierd vond; ja echt!

Toen liepen we door naar achteren en gingen een kamertje in en ze zeiden me dat ik in bad ging. Bad? Wat is dat dan, dacht ik?? Nou, daar kwam ik snel achter. Die aardige meneer (Johan heet hij) tilde me in een soort bak en haakte me vast. Dat vond ik wel een beetje raar. Maar toen gingen ze mij afspoelen met lekker warm water en kreeg ik een spulletje in mijn haartjes gesmeerd dat heel lekker rook! Daarna werd ik weer afgespoeld en afgedroogd en kwamen ze naar me toe met een soort rare zwarte slurf die best een beetje herrie maakte. What the blaf!?!? Maar toen ze dat gekke ding op mij richtte kwam er warme lucht uit en ze vertelde me dat het een föhn was. Ik werd er lekker warm en droog van en onze mensen stonden maar te jubelen dat ik zo mooi was en dat ik zo lekker rook. Nou ja, wat wil je als meissie nou nog meer, toch? Achteraf gezien vond ik het eigenlijk wel een feestje!

Maar…. Ik mag nog eens, want onze mensen vonden het eigenlijk ook helemaal te blaf, dus ze  hebben een soort kaart gekocht waarmee we vaker bij Johan in bad kunnen. Gaaf he? Jij mag binnenkort zeiden ze….!”

Nou, je gelooft dit toch niet? Denk je werkelijk? Ik in bad…? Dacht het niet. Dat is voor meisjes en niet voor stoere kerels zoals ik. Dus mensen: ga allemaal met je hond naar Dierenwinkel Bonouvrié in Heerhugowaard, dan heeft hij tenminste geen tijd voor mij!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.