Overpeinzingen van Cooper: lekker dan! 1


Wat denk je? Vrouwmens beweert dat ik de conditie heb van een aardbei! Hoe komt ze erbij? Ik ben een vitale, bruisende, midden in het leven staande jonge hondengod potverwoef.

Ja, dat ik nou een beetje moet hijgen wanneer we op het veld zijn en ze mij uitdaagt om te spelen en ik dan een rondje ren en tegen haar op wil springen. Duh…. Mag het? Dat is tenslotte ook een inspanning van jewelste. Dat geeft haar natuurlijk nog niet het blafrecht om mij uit te lachen en voor aardbei uit te maken. Het is ook volstrekt begrijpelijk dat ik een beetje moet puffen wanneer we een lange wandeling maken en we nóg een stukje verder gaan en nóg een stukje verder. Dat doe ik alleen maar omdat ik weet dat als we thuiskomen ik dan lekker mijn vlees krijg. Niet omdat ik moe ben of zo, hoe komt ze erbij?

We gaan ook ineens langere stukken lopen omdat vrouwmens in haar hoofd heeft gehaald dat ik meer beweging nodig heb nu ik niet meer met Chaya kan dollen. Nou is dat wel een heeeeel klein beetje zo, maar dat mag je haar niet verklappen hoor, anders gaan we nóg verder…

Gelukkig snapt manmens mij wel en ligt er een lekker kussen voor mij klaar zodat ik, ná het eten natuurlijk, van mijn welverdiende rust kan genieten. Ik snap nu ook wat hij bedoelt met zijn uitspraak: ‘Wij mannen hebben het niet gemakkelijk’.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Overpeinzingen van Cooper: lekker dan!

  • José Bosma

    Tja.. wat zal ik hier nu eens op schrijven. Ik vind de term aardbei niet helemaal bij je passen hoor. Daarmee doet het vrouwmens je echt tekort, bovendien een aardbei hijgt niet, maar vrouwmens heeft gewoon energie voor tien en omdat zij in shape moet blijven gaat ze met jou rennen en alsmaar verder en verder., terwijl ze doet voorkomen alsof het voor bestwil is.. Snap je hem nu? En natuurlijk begrijpt mansmens beter waarom het gaat, want die doet vast ook wel eens een dutje na zijn maaltijd lekker op een kussen in de stoel in de tuin. Maar dat van die aarbei? Ik zou het niet pikken als ik jou was. Ik zou ( ik weet het ik mag niet stoken maar toch) als represaille maatregel maar eens lekker languit in een dikke modderplas gaan liggen na zo’n MArathon, daarom heet het ook geen Parathon. Ik vind je een statige heer die er goed uitziet voor zijn leeftijd. Dus trek het je maar niet aan hoor en anders bel je maar met de hondentelefoon. Rustige nacht slaap lekker