Overpeinzingen van Cooper: wat hebben ze met het gras gedaan?!?!


Laatst hé, zo gek! We gingen –zoals altijd- ’s morgens vroeg het eerste rondje lopen en we kwamen –zoals altijd- in het park. Daar is overigens ook het veld waar ik jullie wel eens over geblaft heb, maar als we ’s morgens heel vroeg al het eerste rondje lopen, dan gaan we daar niet heen.

Maar enfin, ik dwaal weer helemaal bl-af, dus ff terug. We gingen dus ons rondje lopen en Chaya en ik snapten er helemaal niets van! Het gras voelde vreemd aan onze pootjes en het rook….nergens naar! Bovendien had het een andere kleur dan anders. Nou zeggen jullie mensen wel eens dat wij geen kleuren zien, maar ammehoela, ik weet heus wel dat gras groen hoort te zijn en niet wit. Ha! Dus Chaya en ik bleven er maar aan snuffelen. Ieder sprietje moesten wij natuurlijk controleren, maar echt…. Ze waren allemaal wit en ze roken geen van allen ergens naar.

Onze mensen vonden ons maar een beetje raar en zeiden dat het ieder jaar hetzelfde liedje was. Liedje? Welk liedje? Er is hier helemaal geen muziek en zeker niet ’s morgens om half zeven. Ze zijn gewoon zelf een beetje raar af en toe hoor, echt.

Wat ze nou bedoelden? Want ze hadden het helemaal niet over muziek (zeg dat dan ook niet pffff….), maar ze bedoelden dat wij (nou ja, Chaya, van mij wisten ze dat natuurlijk nog niet..), ieder jaar opnieuw aan het gras moeten snuffelen als het bevroren is. Heuh? Bevroren? Heb ik dat woord niet al eens eerder gehoord? Oh ja, zo noemen ze ons vlees úren voordat we het krijgen…. Kan dus niet goed zijn …. ‘bevroren’. Gelukkig is het nu weer normaal…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.