Overpeinzingen van Cooper: zieluuugggg! 4


Het is een beetje ziekenboeg bij ons thuis en dat geldt dan vooral onze meisjes. Zo heeft Nina al dagenlang hele erge diarree. ’s Morgens, als onze mensen beneden komen, moeten ze eerst de dunne poep van mijn meisje opruimen, want dat ligt dan door de hele kamer.

Ze dachten eerste dat het misschien kwam door die enorme kluif die Nina en ik van de week hebben gekregen. Mjammie, wat was dat lekker! Maar ja, als het daarvan komt, waarom heb ik dan geen last van mijn buikje? Manmens heeft dokter Diederik dus maar weer om raad gevraagd en die zei dat ze eerst alleen wat yoghurt en daarna voorzichtig wat yoghurt en brood mocht hebben. Zielig he? Dan mag ze dus geen brokjes en geen vlees ahhhh….. 

Ook roze frummel Bibi is zielig. Die kleine muis is van de week gesteriliwoefd. Dat betekent, zo zegt vrouwmens, dat ze geen kleine hummels meer kan maken. Nou is Bibi een heel verlegen en schuw muisje en is nu dus heel sneu. Het kan heel misschien ook wel zo zijn dat ze een beetje doet alsof omdat ze zo vertroeteld wordt en dat stiekem heel fijn vindt. Tja, en dat zou ik nog blaffen ook… Ze doet niet veel meer dan slapen en in holletjes kruipen tot vrouwmens weer thuis is en dan zit ze zo’n beetje aan haar vastgeplakt.

Er gaat dus wel heel veel aandacht naar die zieke meisjes en dat blaf ik een beetje minder, maar ik vind het toch ook wel heel sneu. Maar ja….dat ik mijn brokken in het halletje moet eten omdat Nina even geen brokjes mag, gaat wel heel ver.. Toch?

Oh nee, dat mag ik niet blaffen want toen ik mijn stomme stunt met al die brokken had uitgehaald, kreeg Nina haar eten ook buiten mijn zicht.. 

Enfin, ik moet maar even geduldig zijn en vooral heel lief zijn voor mijn Nina tot haar buikje weer beter is…


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “Overpeinzingen van Cooper: zieluuugggg!

  • José Bosma

    Tjonge jonge zeg, ik woefel het al. Jij hebt een héél zwaar leven! Dat krijg je als je een harem om je heen hebt. Maar troost je alles is op een dag weer normaal. Dat weet ik uit erwoefeling. Hier was het ook een hele zieke ziekenboeg, maar dat kwam meer omdat ik zelf zo ziek was als een hond. Maar gelukkig ben ik nu weer aan de beterende poot. En dat mag ook wel na vijf weken. Over frummels gesproken. Wij hebben hier een zwarte filmsterpoes lopen, die een week geleden geworpen heeft voor de allereerste keer. Je gelooft je ogen niet. Het zwarte nufje baarde drie spierwitte kindjes. Onderin de kledingkast in de garage bij mij om de hoek. Wat een weelde! Na anderhalve dag lag er een hele grote vejjassing te wachten. Vraag maar aan je vrouw mens of ze je mijn laatste blogje voor woefelt. jphtjes.blogspot.com dat doet ze vast wel. Dan kun je breeduit woeffelen… samen met haar.. Ohoh wat een surprise.. Ik wens jullie vanuit deze beterende poot zieken boeg op de campo hele mooie paasdagen toe en veel voorleesplezier met mijn laatste blogje (nee … niet het allerlaatste hoor) beterschap aan Nina… Hou je haaks met en bij de dames. Wees maar lief voor ze…Stevige poot van mij.

  • José Bosma

    Tjonge jonge zeg, ik woefel het al. Jij hebt een héél zwaar leven! Dat krijg je als je een harem om je heen hebt. Maar troost je alles is op een dag weer normaal. Dat weet ik uit erwoefeling. Hier was het ook een hele zieke ziekenboeg, maar dat kwam meer omdat ik zelf zo ziek was als een hond. Maar gelukkig ben ik nu weer aan de beterende poot. En dat mag ook wel na vijf weken. Over frummels gesproken. Wij hebben hier een zwarte filmsterpoes lopen, die een week geleden geworpen heeft voor de allereerste keer. Je gelooft je ogen niet. Het zwarte nufje baarde vier spierwitte kindjes. Onderin de kledingkast in de garage bij mij om de hoek. Wat een weelde! Na anderhalve dag lag er een hele grote vejjassing te wachten. Vraag maar aan je vrouw mens of ze je mijn laatste blogje voor woefelt. jphtjes.blogspot.com dat doet ze vast wel. Dan kun je breeduit woeffelen… samen met haar.. Ohoh wat een surprise.. Ik wens jullie vanuit deze beterende poot zieken boeg op de campo hele mooie paasdagen toe en veel voorleesplezier met mijn laatste blogje (nee … niet het allerlaatste hoor) beterschap aan Nina… Hou je haaks met en bij de dames. Wees maar lief voor ze…Stevige poot van mij.