Prinses Maan en de heerser van het duister


De enige die Maan, het hoofdpersonage in Prinses Maan en de heerser van het duister, werkelijk vreest is de master. Wanneer Maan ontsnapt uit het ondergrondse gevangeniskamp waar ze al haar gehele leven verblijft komt ze er achter dat er nog veel meer te vrezen valt. Het systeem was voordien de wereld die ze kende.

“Ze was de opvolger van Einstein en Hawking, maar ze liep in haar leven tegen zoveel vrouwonterende dingen op, zoveel mannen die haar niet geloofden simpelweg omdat ze een vrouw was. Ze publiceerde een onderzoek waar ze jaren aan had gewerkt. Toen een man vervolgens de Nobelprijs kreeg voor haar onderzoek, werd er tegen haar gezegd dat ze blij moest zijn dat haar onderzoek een prijs had gekregen.”

Maan staat voor de uitdaging om te leren gaan met de bijzondere krachten waarover zij beschikt. Dat stelt haar voor diverse krachtmetingen. Tijdens een gevecht op leven en dood, in een wereld die wellicht nog wel gevaarlijker is dan de gevangeniswereld waar zij vandaan komt, komt er een werkelijkheid naar boven die Maan zich nooit had kunnen voorstellen.

“Maan voelt haar kracht afnemen als ze de trappen af loopt en dieper onder de grond komt. Ze rennen door de gangen waarin ze is opgegroeid. Nox heeft eerst haar arm genezen en vervolgens alle camera’s en lampen van het systeem uitgeschakeld.”

Maan wil weten waar ze vandaan komt en hoe zij aan haar gaven komt. Tijdens haar zoektocht komt ze erachter wie zij kan beschouwen als haar werkelijke vrienden. Bovendien is dit de ultieme ‘test’ om te weten te komen of de gevoelens van haar geliefde oprecht zijn.

Ondanks het feit dat ik geen fantasy-fan pur sang ben heeft Van den Hoek mij met haar Prinses Maan weten te bekoren. Haar schrijfstijl is plezierig, haar (hoofd)personage(s) boeiend en het verhaal heeft vaart en spanning. Bovendien weet Van den Hoek de bijzondere wereld, waar Maan zich in begeeft, geloofwaardig te schetsen. De auteur ziet kans om sfeer, spanning en omgevingsbeeld goed met elkaar in evenwicht te brengen.

Kortom, Prinses Maan en de heerser van het duister is een bijzondere en spannende fantasyroman met een boeiend hoofdpersonage.

Over de auteur

Leonie Sophia van den Hoek (1992) is geboren in Leiden. Op driejarige leeftijd is ze de vechtsport ingegaan en begon ze met het maken van verhaaltjes in schriftjes. Leonie gelooft dat je alles kunt worden wat je wilt en dat niks te gek is. Ze is fantasyfan, psycholoog, zeebioloog, wetenschappelijk onderzoekster, beveiliger, schrijfster en gelukkig getrouwd.

Uitvoering

Uitgeverij Elikser

ISBN: 978-94-6365-147-9

Paperback, 301 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.