Pumps, pillen & popcorn


Emma is het hoofdpersonage in Pumps, pillen & popcorn. Emma is apothekersassistente en zij nadert de dertig. Emma is happy single, tevreden met haar werk, haar lieve tweelingzus, haar leven en de mensen om zich heen. Sinds enkele maanden is Nina in hetzelfde gebouw komen wonen als waar Emma haar woning heeft en de twee waren binnen no time dikke vriendinnen.

“Haar hand gaat naar mijn wang en veegt iets weg bij mijn mond. Haar gezicht is dichterbij dan ooit en ik merk dat ik mijn adem inhoud. Het is me nooit opgevallen dat ze zo mooi is.”

Door haar aantrekkelijke uiterlijk heeft Emma over belangstelling niet te klagen. Haar tijdelijke baas, haar jonge collega, haar fitnessinstructeur, zij hebben allemaal een oogje op de sprankelende Emma. Oké, het moet gezegd, al die aandacht laat Emma niet geheel koud en vooral haar tijdelijke baas Thomas ziet ze als mogelijke relatiekandidaat. Tot ze Pim, de broer van Nina ontmoet. Van deze jongen is Emma écht diep onder de indruk. Nina lijkt echter in het geheel niet blij met de crush die Emma voor haar broer lijkt te hebben. Probeert ze Emma te beschermen voor een desillussie? Is Pim homo? Zijn ex heet tenslotte Ryan…

“Pim heeft het niet door en anders laat hij het niet merken. Hij begint vrolijk te vertellen: Ik heb de laatste paar jaar ongelofelijk veel van Ryan geleerd. Die heeft heel veel verstand van mode en raakt daar maar niet over uitgesproken.”

Emma doet haar best Pim uit haar hoofd en hart te bannen en richt zich op haar deelname aan The Voice of Holland, waarmee kan ze wellicht haar grote droom om zangeres te worden, kan verwezenlijken.

Pumps, pillen & popcorn is het debuut van Angela Stegeman en het is een veelbelovend debuut. De schrijfstijl van deze debuterende auteur is sprankelend en plezierig en ze weet haar personages goed weer te geven alhoewel de haast ADHD-achtige Emma mij af en toe wat teveel werd. Ondanks dat leest Pumps, pillen & popcorn heel plezierig en heeft het niet veel meer nodig dan de besognes rond het liefdesleven van Emma en Nina. Toch heeft Stegeman kans gezien het geheel iets meer diepgang te geven door het thema homoseksualiteit in haar verhaal te verweven. Het feit dat het verhaal in de eerste persoon is geschreven, waarbij niet alleen Emma, maar ook Nina zo nu en dan het podium krijgt, brengt beide vrouwen heel dichtbij de lezer. Vooral bij Emma lijkt het alsof deze spraakwaterval naast je zit te vertellen; leuk.

Ongetwijfeld zal dit boek bijzonder in de smaak vallen bij jonge vrouwen van rond de dertig en jonger. Vooral omdat zij zich zeker met de twee dames kunnen identificeren.

Over de auteur

Angela Stegeman (1979) schreef voor meerdere websites, werkte als bureauredacteur voor de plaatselijke radio- en televisiezenders en is momenteel blogger en recensent bij het onlinemagazine Trotse Moeders. Ze woont met haar man en twee kinderen in Arnhem.

Uitvoering

Uitgeverij Ellessy Relax

ISBN: 9789086604098

Paperback,230  pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.