Raket naar de maan


Eddy en Debbie reizen met een raket naar de maan en kijken hun ogen uit. Ze beleven veel plezier aan hun bijzondere avontuur. Toch, als ze ‘s avonds in hun raket in bed liggen, krijgt Eddy ineens een zwaar gevoel in zijn buik. Hij heeft last van heimwee. Wat nu?

Raket naar de maan is een prachtig boek over heimwee en het reizen naar andere planeten. Reis in dit boek mee naar de maan, met Eddy en Debby. Het boekje is niet alleen leuk geschreven, waarbij de eenvoudige teksten goed passen bij de jonge doelgroep, maar bovendien zeer fraai geïllustreerd door Michel de Boer.

“Zachtjes landt de raket op de maan. Eddy en Debbie klimmen naar buiten. Debbie lacht. Ik zweef een beetje. He, ik ben ook ineens heel licht, lacht Eddy. Kom je naast me staan? Dan maak ik een selfie.”

Een bijzonder boekje om voor te lezen en samen te lezen met kinderen van 6 tot 8 jaar. Door het samen te lezen komen er gegarandeerd vragen over reizen, maar vooral over het fenomeen heimwee los en ontstaat er een gesprek.

Klinisch psycholoog Linda Klein heeft er een bijdrage over heimwee voor geschreven dat achter in het boek is geplaatst en een mooie toevoeging is op het geheel.

Over de auteur

Michel de Boer is eigenaar van De Boer illustraties, uitgever en auteur.

Uitvoering

Uitgeverij Buddy Books

ISBN: 9789087820565

Paperback, 32 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.