Random Acts Against Depression (RAAD) 1


Wat doe je, als je in de greep bent van het monster dat depressie heet? Peter Valbracht weet uit eigen ervaring hoe inktzwart de wereld dan kan zijn. Peter biedt hen die te kampen hebben met depressiviteit zijn R.A.A.D. (Random Acts Against Depression). Door verdriet, frustratie en schaamte wijzer geworden, beschrijft hij openhartig ‘zeven eigenschappen voor een positieve levenswending’, in de hoop dat zijn persoonlijke ‘depressielessen’ ook anderen helpen het monster te temmen.

“Depressie is een monster. Een monster dat je op de meest onverwachte momenten overvalt. Een zwarte wolk, die zorgt voor veel leegte en negativiteit, die het onmogelijk maakt om te functioneren.”

Met R.A.A.D. levert Valbracht een waardevol kleinood af. Juist omdat Valbracht uit eigen ervaringen put, en derhalve ervaringsdeskundig genoemd mag worden, komt hetgeen hij schrijft, zó oprecht en echt over dat je zijn R.A.A.D. zonder meer ter harte wil nemen. Ook hen die weliswaar niet zelf depressief zijn, maar bijvoorbeeld iemand in hun naaste omgeving hebben die met depressies te kampen heeft, zullen veel aan zijn boekje hebben.

“Wakker worden met een zwarte wolk. De zwarte schaduw van de zwarte hond. Gedachten die uitsluitend negatief zijn. Uitzichtloosheid. Negatief over jezelf, over wat je waard bent, over je leven.”

Valbracht leert je via zijn boekje geduldig, lief en zorgzaam voor jezelf te zijn, juist op momenten dat je de neiging hebt hard voor jezelf te zijn. Verder geeft hij tips en inspiratie puur vanuit zijn eigen ervaringen. Die ervaringen deelt hij overigens ook, eerlijk en transparant met zijn lezers waarbij hij zich zonder meer kwetsbaar durft op te stellen. Chapeau!

Kortom, een waardevol werkje van een ervaringsdeskundige. Klein van omvang, groots qua inhoud.

Over de auteur

Peter Valbracht is opgeleid geoloog, coach bij VIPwerk/THOBS (sinds 2018). Hij is bovendien medeoprichter van de stichting Mannen met Plannen (sinds 2017). Valtbracht was ook geruime tijd manager van stichting De Waaier (2009-2019) en lid van het Comité van Aanbeveling van Millenniumgemeente Langedijk (2008-2015).

Uitvoering

Uitgever: Aspekt

ISBN: 9789463387026

Paperback, 58 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Random Acts Against Depression (RAAD)