Recensie van ‘De verschrikkelijke sneeuwman’


Het boek

De ‘Verschrikkelijke sneeuwman’ is een jeugdboek over de tienjarige Eefje Suikerhart. Eefje is een avontuurlijk meisje dat moedig en standvastig probeert het mysterie rond de verschrikkelijk sneeuwman op te lossen.

Eefje’s oma ligt in het ziekenhuis vanwege een heupoperatie. Aangezien Eefjes oma verzorging nodig zal hebben wanneer ze het ziekenhuis weer uit mag, trekken Eefje en haar ouders bij haar oma in. Wanneer Eefje vanuit het ziekenhuis terugloopt naar haar nieuwe huis, komt ze in het park een verschrikkelijk monster tegen dat verdacht veel lijkt op de verschrikkelijke sneeuwman waar de media bol van staat. De kranten richten hun pijlen op een zwerver die in een nabij gelegen park verblijft. Eefje is er van overtuigd dat Bachus, de zwerver niet de verschrikkelijke sneeuwman is.

Vanaf dat moment begint de zoektocht naar de waarheid, een waarheid waarin niemand gelooft, behalve Eefje. De lezer volgt Eefje’s spannende onderzoek waarin allemaal interessante en bijzondere mensen de revue passeren.

 

Visie van de recensent

Een spannend avontuur dat, met name voor meisjes in de leeftijdscategorie van 9 tot 12 jaar bijzonder geschikt is.

 

Over de auteur

De verschrikkelijke sneeuwman is het tweede boek van schrijfster Alyze Bos (1960 )en ditmaal werd haar werk gepubliceerd door Uitgeverij Lemniscaat. Eerder verscheen van haar al ‘De drie gouden aapjes’ bij Uitgeverij Clavis.

Uitvoering

Nederlandstalig | Hardcover, 132 blz.

Lemniscaat, Uitgeverij / augustus 2015

ISBN 9047706749

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.