Recensie van ‘Uitstap’


Het boek

De in de ‘hij-vorm’ geschreven novelle ‘Uitstap’ van Tonny van Wijhe, vertelt het verhaal over een oudere man die terugblikt op zijn leven en zijn grote liefde Veronika. Gedreven door een alles overweldigende drang gaat hij terug naar de plekken waar hij zijn Veronika heeft ontmoet en waar hij met haar is geweest.

De hoofdpersoon heeft zijn liefde voor het leven, slechts gedurende een korte tijd mogen beminnen. Zij sterft op jonge leeftijd aan kanker en laat hem en hun jonge dochter Zonne achter.

Het verhaal gaat van verleden naar heden en weer terug. De hoofdpersoon mijmert zijn verhaal, afgewisseld met het heden waarin het leven van zijn dochter zijn beloop heeft.

Hoe heden en verleden elkaar weer ‘treffen’, lees je in ‘Uitstap’.

Visie van de recensent

Je kunt ‘Uitstap’ een psychologisch verhaal noemen en tegelijkertijd ook een romantisch liefdesrelaas. Het begin is wat trekkerig en het duurt even voordat je het verhaal in bent. Dan echter kent het enkele dramatische wendingen die aan je emoties rammelen. Al met al toch een mooi relaas met een verrassend einde.

Over de auteur

‘Uitstap’ is de debuutnovelle van Tonny van Wijhe (39) en werd op 18 april 2015 gepresenteerd in de woonplaats van Van Wijhe, Hoofddorp. Van Wijhe schreef al eerder verhalen maar met ‘Uitstap’ beleefde hij voor het eerst dat het verhaal pas vorm kreeg tijdens het schrijfproces. Van Wijhe is inmiddels bezig met een tweede boek.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.