Rots


‘Rots’ is het afsluitende deel van de psychologische (misdaad)trilogie van Koen D’Haene. Eerder verschenen in deze reeks de thrillers ‘IJs’ en ‘Zand’. De drie delen zijn goed afzonderlijk van elkaar te lezen aangezien de auteur de eerdere gebeurtenissen voldoende voorbij laat komen om de eerdere geschiedenis te begrijpen. Toch verdient het bij een reeks vanzelfsprekend altijd de aanbeveling om de delen achtereen te lezen.

“Ik moet even tot mezelf komen. Zojuist was ik nog helemaal in paniek en niet meer in staat helder te denken. Ineens is alles zo eenvoudig. Ik voel een lichtheid die ik in jaren niet had.”

Enfin, in dit afsluitende deel rouwt Sarah om haar liefde Tom, die om het leven is gekomen tijdens een storm op het strand van Schiermonnikoog. Niet alleen de dood van Tom valt haar zwaar, maar ook het sterke vermoeden dat Michael meer weet over de omstandigheden van Toms’ overlijden. Ze gaat naar Oostende en komt daar in contact met haar jeugdliefde Mats. De twee delen een duister verleden en wanneer dat verleden aan de oppervlakte dreigt te komen kiezen ze een pad waarvan geen terugkeer blijkt te zijn.

“Ineens kijk ik recht in het gezicht van de chauffeur in de wagen die vanuit de andere richting de parkeerplaats afrijdt. In een flits weet ik dat ik niet rechtdoor kan, ik draai bruusk mijn stuur om en rijd met een flinke portie geluk nipt en flink schuddend door, een vrije parkeerplaats tussen twee wagens in.”

D’Haene hanteert een fijne, directe schrijfstijl en een meeslepende verteltrant vanuit verschillende perspectieven. De wijze waarop hij de spanning opbouwt is geraffineerd, het plot is bijzonder verrassend en ook de omgeving weet deze auteur uitstekend te schetsen. Geloofwaardige dialogen, zonder overbodige ‘ballast’, maken het geheel compleet.

Kortom, ‘Rots’ is een sterk verhaal over vroegere demonen, met sterke personages, waar zelfs nog een vleugje humor om de hoek komt kijken.

De auteur

Koen D’haene (Wevelgem 1964) schreef romans en verhalen voor kinderen, jongeren en volwassenen, waaronder ‘Een hoofd vol rommel’ (2013) en ‘De oversteek’ (2014). ‘Rots’ is het zelfstandig leesbare vervolg op de misdaadromans ‘IJs’ (2016) en ‘Zand’ (2020). Elk van deze drie romans speelt zich af op een bijzondere vakantiebestemming.

Uitvoering

Uitgeverij LetterRijn

ISBN: 9789493192171 , 9789493192225

Hardcover, 265 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.