Rouwlust 2


“Ik ben jaloers. Ik ben boos. Ik vind het oneerlijk. Ik ben jong, in de bloei van mijn leven, ik wil seks, ik wil vrouw zijn, begeerd worden, juist deze tijd. Ik wil geliefd zijn. Mijn mooie lijf. Voor niemand nu.”

Ik doe het nooit, een recensie beginnen met een quote uit het boek waar mijn recensie over handelt, maar voor ‘Rouwlust’ maak ik graag een uitzondering. Bovenstaande quote maakt namelijk zó gruwelijk de inhoud van dit heerlijke, eerlijke boek weer, dat het moet. Het moet aan het begin.

In ‘Rouwlust’ vertellen weduwen over verlangen naar aanraking en seks in de rouw. Een prachtig samenraapsel van intieme en uiterst eerlijke gedachten en verlangens. Die verlangens zijn er; natuurlijk zijn ze er. Er wordt echter niet of nauwelijks over gesproken… helaas. De gedachten en verlangens die de vrouwen die hebben meegewerkt aan dit boekje zijn van een roerende eerlijkheid. De een verwoordt het haast poëtisch, de ander doet dat rauw en onomwonden.

“Hoe heerlijk en misschien verwarrend is het om na verlies, terwijl je in de rouw bent weer lust te voelen. Te merken dat je lijf zin heeft. Zin in iets lekkers, zin in seks. Zin hebben in, verlangen naar, geeft vitaliteit.”

Ik hoop van harte dat dit boekje, dat deze vrouwen, een lans breken voor al die andere vrouwen in een soortgelijke situatie, maar die er niet voor uit durven komen en er al helemaal niet over praten, omdat het niet ‘hoort’. Althans niet zolang je rouwt. Aan deze vrouwen zou ik willen zeggen: lees dit boekje en open je ogen. Jouw gevoelens, jouw verlangens mogen er wel degelijk zijn!

Uitvoering

Uitgegeven via Boekengilde

ISBN 978-94-6323-2715

Paperback, 188 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Rouwlust