Sammie zoekt de koning


Met ‘Sammie zoekt de koning’ brengt Michel de Boer, die dit keer de samenwerking zocht met Irma Moekestorm, het kerstverhaal begrijpelijk en aantrekkelijk voor de allerkleinsten. Het hoofdpersonage, Sammie, is een schattig lammetje die op Kerstnacht wordt meegenomen door dé herders. Sammie is een aansprekend beestje dat vlak voor de engelen beginnen te zingen, ook nog eens zijn pootje bezeert. Dat leed is echter snel vergeten wanneer de herders hem meenemen naar de stal en hem een plekje geven vlak naast de kribbe van Jezus.

“Gelukkig vindt de herder hem: O, arme Sam. Wat doe je nou? Dus jij wilt ook de Koning zien? Kom, vooruit, dan draag ik jou.”

Op hartverwarmende en begrijpelijk wijze brengen De Boer en Moekestorm het klassieke kerstverhaal. Deze kinderversie van de geboorte van Jezus is bovendien voorzien van schattige, kleurrijke tekeningen die het verhaal volledig ondersteunen.

Hét ultieme kinderboekencadeau in deze tijd van het jaar!

“Sammie is heel blij en vrolijk, want al doet zijn poot nog pijn, dit is wél het Koningskind en hij mag heel dicht bij Hem zijn.!”

De Boer, dit keer samen met Irma Moekestorm, verstaat als geen ander de kunst om ‘volwassen’ zaken te vertalen voor kinderen. Het kerstverhaal greep hij vorig jaar al aan als basis voor het eveneens vertederende ‘De allereerste kerstnacht’, nu is dus ‘Sammie zoekt de koning’ verschenen.

Over de auteur en illustrator

Irma Moekestorm is getrouwd en heeft twee tienerzonen. Naast verhalen schrijft Moekestorm zakelijke teksten voor organisaties, zoals persberichten en webteksten.

Michel de Boer is bekend van o.a. ‘Opa Knoest’, ‘De Tijdmachien’, ‘De allereerste kerstnacht’ en andere (bijbelse) prentenboekjes voor jonge kinderen.

Uitvoering

Uitgeverij Buddy Books

EAN: 9789087820862

Hardcover, 32 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.