Schaduwen


Centraal in ‘Schaduwen’ staat Ellen Groenenboom. Ellen werd op haar veertiende door een onbekende man verkracht. Als volwassen, inmiddels gescheiden, vrouw leidt ze samen met haar drie honden een teruggetrokken bestaan op een oude boerderij. Zelfs haar baan als jurist heeft zij opgezegd om het rustige, harmonieuze leven te kunnen leiden dat zij zichzelf wenst. Als erfgename van het Groenenboom imperium, kan zij zich dat ook veroorloven.

Als Ellen op een dag een anonieme dreigmail ontvangt, beschouwt ze het bericht in eerste instantie als spam. Wanneer er echter meer dreigmailtjes volgen en een van haar honden tijdens een boswandeling door een wildvreemde wordt doodgeschoten, slaat de angst toe. Ze gaat op onderzoek naar een mogelijke samenhang tussen de diverse gebeurtenissen en stuit daarbij op geheimen uit haar eigen verleden. Haar leven verandert in een nachtmerrie. Wie kan ze nog vertrouwen, zal ze een uitweg vinden uit deze nachtmerrie en wie van de twee mannen in haar leven, verovert uiteindelijk het alleenrecht op haar hart? Je leest het in ‘Schaduwen’.

“Mijn zusje wordt vermoord, en jullie kunnen niet alleen haar moordenaar niet vinden, jullie zijn zelfs haar laptop en haar mobiele telefoon kwijt! Maar dat vind jij kennelijk heel normaal!”

‘Schaduwen’ is een verhaal vol mysteries, geschreven in de vlotte, meeslepende schrijfstijl die Franssen inmiddels eigen is. De hoofdstukken in ‘Schaduwen’ zijn kort, telkens verteld vanuit de visie van één bepaald personage en veelal voorzien van een cliffhanger. Voor de lezer is dat laatste uitermate frustrerend; die moét namelijk weten hoe het verder gaat. Het personage weet iets wat de lezer nog niet weet. Als lezer moet je jezelf tot het uiterste beheersen om niet door te bladeren naar het volgende hoofdstuk van dat bepaalde personage. Briljant gedaan!

“Het is al donker als we het cafeetje verlaten. De lichtstralen van de straatlantaarns verlichten een ijzige miezerregen, die morgenvroeg in de ochtendspits wel eens voor gladheid en ongelukken zou kunnen zorgen. Stelletjes, innig gearmd en diep weggedoken in de kraag van hun jas, haasten zich in de schaduw van de donkere gevels naar de warmte van hun huizen.”

Franssen neemt haar lezers mee in het verhaal waarbij zij telkens een stukje van de onderlinge verhoudingen onthult en de diverse verhaallijnen uiteindelijk op ingenieuze wijze bijeen laat komen.

De stevige thema’s in combinatie met waarlijke karakteriseringen en goede dialogen, maken ‘Schaduwen’, wat mij betreft tot een absolute aanrader!

Over de auteur

Yvonne Franssen heeft een grote liefde voor taal. Ze schreef jarenlang maandelijks een column voor een website en wist bij schrijfwedstrijden met haar verhalen diverse prijzen en publicaties in de wacht te slepen. In 2011 verscheen haar eerste thriller ‘Talio’, een jaar later gevolgd door ‘De genius’. In 2013 schreef ze, ter gelegenheid van de Limburgse Avond van het Spannende Boek, de minithriller ‘Mysterie aan de Maas’. In 2017 maakte Yvonne met de versjesbundel ‘#omazegt’ een uitstapje buiten het thrillergenre.

Uitvoering

Futuro Uitgevers

ISBN 9789492939029

Paperback

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.