Schitterend imago


Het hoofdpersonage in ‘Schitterend imago’, topmarketingmanager bij een multinational, Robert van Dam, raakt in een burn-out. Ten einde raad volgt hij het advies een time-out in te lassen en hij reist daartoe af naar Wales. Daar verschijnen twee mensen op zijn levenspad die zijn leven voorgoed zullen veranderen.

“Hij ging te snel voor mij. Beangstigend in zijn directheid…. op de man af. In dit geval was ik die man. een man die wel licht kon gebruiken in de duisternis waarin hij ronddwaalde.”

Een van die twee is een mysterieuze, wijze man die hem laat inzien hoe het najagen van het ‘schitterende imago’ de oorzaak is van zijn burn-out. Met de focus op leiderschap wijst hij Robert de weg uit het doolhof waarin hij ronddwaalt en toont hem wat nodig is voor een toekomst zonder stress. Wanneer hij een vrouw ontmoet die het evenbeeld is van zijn vaders grote liefde, komt Robert terecht in een Oedipus-achtige situatie. Meer nog is zij voor hem de prinses die de prins wakker kust door hem te helpen zijn angst voor intimiteit te overwinnen en zich te openen voor de wijsheid van zijn hart.

“Ik ging naar m’n kamer. De witte telefoon naast m’n bed herinnerde me aan Anette’s weigering dagelijks contact te hebben. Ineens was ik weer terug in het restaurant waar we onze verhitte discussie hadden. Toen was ik het absoluut niet eens geweest met haar standpunt, maar nu kwam het me eigenlijk wel goed uit.”

Met ‘Schitterend imago’ levert auteur Peter Mulhijzen opnieuw een prachtige en rakende psychologische roman af. Roemde ik zijn vorige telg -‘Onderweg naar Ewa’-  al om de prachtige gelaagdheid van dat boek, met ‘Schitterend imago’ doet deze auteur er nog een schepje bovenop. Vooral Robert, de mysterieuze man en de vrouw die hem doet denken aan zijn vaders grote liefde, worden bijzonder goed gekarakteriseerd, zonder overigens de zweem van geheimzinnigheid van –vooral de laatste twee- te doorbreken.

“De man die naast me liep was verfrissend anders. Zijn reacties verrasten me elk keer weer, hij was onvoorspelbaar, maar als je goed keek, was er een patroon in de manier waar hij mensen zonder voorbehoud accepteerde.”

Fraaie taalbeleving, dito schrijfstijl en rakende gevoelsbeschrijvingen, maken het lezen van deze roman bovendien tot een feestje.

Over de auteur

Peter Mulhuijzen is getrouwd en vader van drie kinderen, waarvan twee uit een eerder huwelijk. Na een avontuurlijk leven dat hem in Australië deed belanden waar hij elf jaar in de outback heeft doorgebracht, woont hij nu samen met zijn vrouw Maja in het Bayerischer Wald. Hij is klinisch- en ontwikkelingspsycholoog (RUU) en sinds 1980 actief als managementcounselor met als focus blijvend herstel van de innerlijke balans. Hij counselt bij voorkeur in de vrije natuur tijdens een-op-een wandelingen. Noemt zichzelf Wegwijzer. Mulhuijzen schreef eerder ‘Eenzijn of Eenzaam?’ en ‘Onderweg naar Ewa’.

Uitvoering

Uitgeverij Elikser

ISBN: 9789463653763

Paperback, 298 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.