Schuldig 1


Een van de twee hoofdpersonen in Schuldig, is Rebecca. Rebecca  leidt het leven dat ze zich altijd gewenst heeft en toch twijfelt ze. Ze twijfelt aan haar liefde voor haar man, aan het feit dat ze zich wellicht teveel laat leven door haar familie en of haar carrière als architect wel voldoende aan bod komt. Over haar twijfels heeft Rebecca vervolgens weer schuldgevoelens. Dan neemt ze een radicaal besluit. Ze vertrekt naar Griekenland voor een sabbatical.

“Ze kijkt naar de olijfbomen met hun verwrongen takken die langs de weg staan en de grote stukken steen die zijn opgestapeld tot een halfslachtig muurtje. Een stenen muurtje. Een muurtje als haar huwelijk.”

In Griekenland komt Rebecca tot het besef dat het allemaal anders kan. Maar dan ontvangt ze bericht dat haar moeder spoorloos is verdwenen en het onduidelijk is of zij vrijwillig is verdwenen of dat er sprake is van een misdrijf. Rebecca keert terug naar Nederland en lijkt noodgedwongen haar oude leven weer op te moeten pakken.

Met Schuldig levert Dekker een intrigerende thriller af met boeiende en uiteenlopende personages. Daarbij dient vermeld dat het opplakken van slecht één genre-etiket soms  tekort schiet. Schuldig vormt namelijk feitelijk een combinatie van een familieroman en een thriller. De titel verwijst naar de schuldgevoelens van de twee hoofdpersonen. Van Rebecca omdat ze niet tevreden is over haar, zo op het oog volmaakte, leven en van Ria vanwege het feit dat ze haar kind uit een eerder huwelijk, in de steek heeft gelaten. De titel slaat bovendien op de onoorbare activiteiten van Ria’s echtgenoot Hein en een van hun zonen. De grote vraag, die als rode draad door Schuldig loopt is wie van de personages schuldig is aan de verdwijning van Ria.

Het verhaal ontspint zich aan de hand van de verhaallijn van dochter Rebecca, afgewisseld met dat van haar moeder Ria, door middel van flashbacks. Tussendoor worden de overige personages belicht aan de hand van gebeurtenissen in real time en flashbacks, zodat de lezer begrijpt hoe de frustraties van Rebecca zijn ontstaan, wie de onbekende zoon van Ria is en  waarom de verdenking op sommige personages valt met betrekking tot de verdwijning van Ria.

Dekker combineert haar prima verhalende vermogen met een fijne, vlotte schrijfstijl die haar lezers geboeid zullen houden tot de laatste pagina.

Over de auteur

Liesbeth Dekker (54), woont in Kloosterhaar, is van oorsprong marketeer en heeft daarvoor commerciële economie gestudeerd. Dekker begon haar schrijfcarrière op een oranje typemachine van V&D die zij kreeg voor haar negende verjaardag. Een boek was haar doel, maar in het echte leven schreef zij voornamelijk commerciële teksten. Enkele jaren geleden gaf zij -in eigen beheer- een boek uit over kleurengenetica bij paarden. Als liefhebber van paarden was zij ook enige tijd webredacteur bij een hippische nieuwssite.

Naast haar eigen schrijfactiviteiten is Dekker lid van het Schrijverscollectief Hardenberg en schrijver/voorlezer voor de regionale omroep NOOS. Bovendien schreef zij diverse artikelen voor weekblad ‘De Toren’ en werkt zij, als coauteur, aan een boek van de Vereniging De Ommerschans. 

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN: 9789493157200

Paperback, 372 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Schuldig