Shamrocks en regenbogen


Hoofdpersonage Evi breekt met haar vriend Mathieu nadat ze ontdekt dat hij opnieuw is vreemdgegaan. Ze probeert haar leven weer op te pakken, maar dat valt haar zwaar. Wanneer ze door haar Ierse vriendin Aisling wordt uitgenodigd om een lang weekend naar Dublin te komen, aarzelt ze geen moment. Ze is daar tijdens haar studie eerder geweest en dat beviel haar uitstekend. Ook nu bevalt Dublin haar goed en ze ontmoet er veel aardige mensen waaronder de aantrekkelijke neef van Aisling; folk-muzikant, Sean. Er is duidelijk aantrekkingskracht tussen de twee en er ontstaat een relatie tussen hen.

“Ze bekeek hem van dichtbij. Wat was hij toch een mooie man; dat donkere haar en dat baardje, mooie jukbeenderen en een gevoelige mond. Die felle ogen maakten het af, maar die waren nu gesloten. Zijn grootste charme was dat hij zich niet bewust was van zijn uiterlijk.”

Evi neemt het lastige besluit te emigreren naar Ierland. Lastig, omdat ze daarvoor haar geliefde familie zal moeten missen en dat valt haar zwaar. De relatie met Sean is gebaseerd op een diepe liefde, maar kent toch ook de nodige strubbelingen. Zo heeft Evi nog altijd last van hetgeen haar is overkomen tijdens haar relatie met Mathieu, is Sean veel weg voor optredens met zijn band, gaat de relatie met zijn vader niet van een leien dakje en is zijn beste vriend ernstig ziek. Bovendien is er een hardnekkige fan die meer van Sean wil dan zijn muziek.

“Had ze maar niets gezegd over Haylee, dan waren ze niet zo geïrriteerd uit elkaar gegaan. Evi voelde zich erg schuldig. Ze wist toch dat het niet vanuit Sean kwam en dat hij haar trouw gebleven was? Waarom moest ze er zo nodig ruzie over maken? Kon ze hem nu maar zeggen dat ze het niet zo bedoeld had…”

Met ‘Shamrocks en regenbogen’ levert Hover een zeer plezierig verhaal af. Een feelgood roman met veel romantiek en drama tegen een ruig, maar tevens idyllisch, Iers decor. De schrijfstijl van deze debutant is toegankelijk en beeldend. Slechts hier en daar is het nog wat ongeoefend en te beschrijvend daar waar het beschrevene in een dialoog beter tot zijn recht zou komen of een iets actievere stijl zouden mogen hebben, maar met de nodige schrijfkilometers die Hover ongetwijfeld nog voor de boeg heeft, zal dat vast en zeker verbeteren.

Haar dialogen zijn overigens fris en geloofwaardig en de personages zijn goed gekarakteriseerd. Hover weet bovendien de mooie Ierse omgeving, beeldend te omschrijven en de emoties goed in woorden te vatten.

Kortom, ‘Shamrocks en regenbogen’ is het debuut van een auteur die beslist potentie heeft.

Over de auteur

In haar jeugd was Karin Hover (1957) al bezig met schrijven. Levensverhalen van mensen fascineren haar. Vooral hoe iemands leven een totaal andere wending kan nemen door een beslissing of een toevallige gebeurtenis. Hover heeft vele jaren voor internationale bedrijven gewerkt.

Uitvoering

Uitgeverij Boekengilde

ISBN: 9789464029604

Paperback, 325 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.