Sky Magic


Sky Magic is een prachtig project van een groot aantal bekende Vlamingen die zich gezamenlijk inzetten voor het goede doel: kinderen in de pleegzorg. Het boek verscheen in 2018, maar is nog altijd even actueel en relevant.

Initiatiefnemer Lieve Bullens en haar vzw Sky High for All, wilden iets doen voor kinderen.

Het plan was om hét boek van hoop te maken: een boek van en voor kinderen … een boek van volwassenen met een hart voor kinderen, voor volwassenen die hun armen openen voor kinderen … een boek van hoop voor iedereen die het nodig heeft.

“Als twee zielen van binnen naar buiten gaan, wordt er een taal gesproken die alle talen overtreft. Een nieuwe taal, een nieuwe verbondenheid wordt op dat moment ontwikkeld.”

In die missie zijn Bullens en trawanten uitstekend geslaagd. Sky Magic is een mooi boek met mooie beelden en mooie teksten. Met verhalen en foto’s over kinderen en hun favoriete plek: waar ze hun dromen kunnen voltooien en om te fantaseren over de regenboog, trollen, koningen en koninginnen, buitenaardse wezens die geluk brengen en bossen die ons redden. Met quotes, voorzien van een prachtig beeld dat raakt. Een eenvoudige boodschap die je optilt of opmontert. Geschreven door mensen die het verschil willen maken. Het eindresultaat is bovendien een prachtig boek dat niet alleen een ‘cadeautje’ is voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

“Het was winter geworden. De zon was minder zichtbaar, maar Sky wist dat de zon er altijd was, anders zou er geen licht zijn. Vandaag had ze met Tito de uil afgesproken. Het zou een wijze en magische dag worden.”

Honderd bekende Vlamingen werden door organisatie Sky High for All uitgenodigd om een quote of een kort verhaal te schrijven over kind-zijn, magische plekken of een warm nest. Het resultaat is dit hartverwarmende Sky Magic een ware aanrader als cadeau voor de komende feestdagen!

Het boek is in België enthousiast ontvangen en verdient het ook in Nederland een succes te worden.

De initiatiefnemer

Lieve Bullens (1965) is mental coach. Het team van Sky High for All bestaat verder uit Walter Callebaut en Anita Bulllens.

Uitvoering

Willems Uitgevers

ISBN: 9789492419255

Paperback, 254 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.