Slangengif


Floor is het hoofdpersonage in ‘Slangengif’. Floor is fotografe en wordt gevraagd om in Egypte foto’s te maken voor een brochure van een reisbureau. Haar collega Veronica gaat met haar mee.

Ze maken deel uit van een reisgezelschap dat beroemde plaatsen aan doet voor de opdracht. Het valt Floor al snel op dat Veronica erg geheimzinnig doet. Bovendien lijken zij en de reisleider geen onbekenden van elkaar te zijn. Floor wil er het fijne van weten en gaat op onderzoek uit, waarbij een van de leden van het gezelschap -de mysterieuze Rayan- haar in de gaten lijkt te houden. De situatie wordt allengs onheilspellender, zeker wanneer Hamadi, een man die ze via Facebook kent en die in Caïro verblijft, erop aandringt haar te ontmoeten.

“Floor probeert het tafereel van die middag weer voor de geest te halen, maar hoe ze ook haar best doet, het lukt niet. Ze ziet steeds Hamadi in het grijze pak voor zich en de mensen in het wit, die om hem heen liepen. En de val van Rayan, zijn achterhoofd in de taxi, en zijn grijns. Nog steeds voelt ze de druk van zijn arm die op haar schouder rustte.”

Wanneer dan ook Veronica nog gewond raakt en er een dode valt, wordt er besloten af te reizen naar Riyad, de woonplaats van Hamadi. Er spelen duistere zaken en Floor is ervan overtuigd dat ze gevaar loopt. Heeft de uitnodiging om mee te gaan naar Egypte een dubbele agenda en brengt Floor het er heelhuids vanaf? Je leest het in ‘Slangengif’.

‘Slangengif’ is inmiddels alweer de vijfde psychologische thriller van Marja Boomstra en opnieuw levert zij een uitstekend boek af. Haar vorige drie boeken maakten deel uit van een reeks en gedurende het verloop van de ‘Lotte Vermeer reeks’, werd al duidelijk dat deze auteur zichzelf telkens weet te overtreffen. Zo ook nu met ‘Slangengif’. Het verhaal zit uitstekend in elkaar, de fijne, toegankelijke schrijfstijl van Boomstra is onverminderd goed en de auteur weet op intrigerende wijze de spanning op te bouwen, waardoor ook dit boek weer onmogelijk valt weg te leggen.

“Op het moment dat zijn hand haar hard in het gezicht raakt, doorklieft de vlijmscherpe, gekartelde briefopener het midden van zijn buik. Bang dat hij nog een keer zal toeslaan beweegt ze snel naar links, ondertussen houdt ze het lemmet stevig vast in de overtuiging dat ze het nog een keer moet gebruiken.”

De karakteriseringen steken opnieuw geraffineerd in elkaar, waarbij de lezer vanzelfsprekend vooral Floor bijzonder goed leert kennen, waarbij het mooi is te constateren dat de onzekere fotografe toch, op eigen wijze, op onderzoek gaat naar de onheilspellende feiten die haar omringen. Bovendien lopen daarbij zowel haar moeder als haar zus Demi, langs de zijlijn mee. Maar ook de diverse andere belangrijke personages worden goed gepresenteerd door Boomstra, zoals de mooie, maar kille Veronica.

Kortom, ‘Slangengif’ is opnieuw een heerlijke thriller van deze auteur en als de tekenen zich niet bedriegen, krijgt ook dit verhaal weer een vervolg…

Over de auteur

Marja Boomstra (1960) komt oorspronkelijk uit Harlingen, maar woont al geruime tijd in Weert. Ze vervulde jarenlang een leidinggevende functie binnen diverse gemeentelijke organisaties en Jeugdzorg. Boomstra debuteerde in 2019 met ‘Als het verleden toekomst wordt’.

Uitvoering

Uitgeverij Loft Books

ISBN: 9789047206781, 9789047207153

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.