Subsidiekracht


De overheid kent, in het kader van haar stimuleringsbeleid, subsidies toe aan ondernemers die zich bijvoorbeeld onderscheiden in duurzaamheid of op andere wijze buitengewoon innovatief zijn en projecten initiëren die een verschil kunnen maken. Maar er zijn meer instanties die subsidiemogelijkheden bieden.

Veel ondernemers laten op dit gebied kansen liggen omdat het heel veel tijd en dus geld kost om uit te zoeken welk van hun projecten eventueel in aanmerking zouden kunnen komen. Voor die ondernemers heeft Grouve een ideaal boek geschreven.

In Subsidiekracht beschrijft de auteur kort en bondig welke projecten mogelijk voor subsidie in aanmerking komen, hoe het proces werkt en welke instanties deze subsidies mogelijk maken. Zelfs de (rand)voorwaarden en de veelal ingewikkelde vaktermen komen aan bod. Zijn beeld van de connectie tussen innovatie en subsidies maakt bovendien enorm veel duidelijk, daar waar menigeen eerder door de bomen het bos niet zag.

In een oogopslag ziet de lezer de veelheid aan subsidies bijvoorbeeld onderverdeeld op basis van geografie. Zo zijn er lokale, regionale, landelijke en Europese subsidies.

“Over het algemeen kan gesteld worden dat het verwerven van subsidies dichter bij huis gemakkelijker en laagdrempeliger is dan het werven van subsidies die Europees worden uitgevoerd. De kans dat je een positieve beschikking ontvangt op een subsidieaanvraag die je in Brussel hebt ingediend is dus beduidend lager dan wanneer je een aanvraag regionaal of landelijk indient.”

Grouve hanteert een heldere, begrijpelijke schrijfstijl waarmee hij het voor elke ondernemer toegankelijk maakt om de kansen te benutten die hij anders wellicht had laten liggen. Zijn kijk op de materie, in combinatie met de wijze waarop hij deze rijstebrij aan informatie aan zijn lezers presenteert, maken dat menig ondernemer had gewild dat dit boek er eerder was geweest. Een uiterst fijn éxtra is het feit dat het boek zó is samengesteld dat elk hoofdstuk apart gelezen kan worden, waardoor het ook nog dient als handig naslagwerk.  

Over de auteur

Rolf Grouve (1983) is directeur en (mede)-eigenaar van verschillende ondernemingen, waaronder Cata subsidieadvies als onderdeel van De Jong & Laan Accountants & Belastingadviseurs, Provelu BI Consultancy en het platform a-business.nl. Hij heeft zowel een IT- als een bedrijfskundige achtergrond. Rolf heeft meerdere boeken geschreven over toekomstbestendig ondernemerschap, innovatie en subsidies.

Uitvoering

Futuro Uitgevers

ISBN: 9789492939289

Paperback, 114 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.