Tot nooit meer


Tot nooit meer is het zestiende(!) deel in de Rani Diaz reeks van Sterre Carron. Ondanks het feit dat er inmiddels vele boeken rond dit personage verschenen zijn, zijn de fans van Carron (die in aantal blijven toenemen!), nog lang niet uitgekeken op Rani en haar team.

Dit keer krijgt Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, te maken met een aantal mysterieuze moorden. Het eerste slachtoffer wordt aangetroffen aan de rand van een bos. Een zwaar verminkte jonge vrouw. Rani en haar teamleden hebben nog amper hun tanden gezet in het onderzoek, of er wordt nog een slachtoffer gevonden en daar zal het niet bij blijven…

“Zaira bracht haar armen hulpeloos boven haar hoofd. Ik mag hopen dat u niet denkt dat ik mijn rivale uit de weg heb willen ruimen. Een rivale van wie ik het bestaan niet eens ken.”

Naast de ingewikkelde case die het team krijgt op te lossen, gebeurt er ook nog iets afgrijselijks met een van de teamleden. Met wie of wat ga ik hier natuurlijk niet prijsgeven. Door dit alles heen weet Carron, zoals altijd, ook het privéleven van haar personages te weven en dat doet zij onovertroffen! Carron geeft daarbij nét voldoende extra informatie om haar personages voor nieuwe lezers te verduidelijken, zonder daarbij haar trouwe fans teveel bekende informatie te presenteren.  

“Ze rende het kerkhof op en net op tijd sloot ze de hekken. Toen hoorde ze het. Een piepend geluid. Een zwerm vleermuizen zoefde rakelings boven haar hoofd. Eentje haakte zich vast in haar lange haar. Terwijl ze begon te gillen, kreeg ze een duw in de rug.”

De verrassende plotwendingen en de briljante spanningsopbouw zijn ook in Tot nooit meer alom aanwezig en Carron wordt terecht met regelmaat bestempeld als een van de beste Vlaamse thrillerauteurs van deze tijd. Nochtans is het verbazingwekkend dat er nog geen televisieserie is gemaakt van deze verrukkelijke reeks, maar wat niet is, kan nog komen…

Wat opvalt is dat Carron haar schrijfstijl en de constructie van haar boeken nog altijd verder weet te vervolmaken. Ieder volgend deel lijkt nóg ingenieuzer in elkaar te steken dan het vorige. Kortom, ik kan het niet hard genoeg van de daken schreeuwen: lees vooral de boeken van deze Vlaamse ‘Queen of Crime’!

De auteur

Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

Uitvoering

Uitgeverij Witsand

ISBN: 9789492934895 , 9789492934918

Paperback, 320 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.