Tweesprong


In Tweesprong maakt de lezer kennis met een drietal jonge vrouwen, te weten Phillippa, Karlijn en Anne. De vrouwen hebben alle drie al het nodige meegemaakt in het leven, hetgeen varieert van relatieproblemen tot een nare ervaring in de werkomgeving.

Ieder van hen werkt er aan het leven (weer) op de rails te krijgen en het ziet ernaar uit dat dit lukt. Wanneer zij elkaar ontmoeten vormen de vrouwen –samen met de nieuwe mannen in hun leven- al snel een vriendengroep. Het verhaal verloopt echter net zo realistisch als het werkelijke leven en het gaat derhalve niet allemaal zo eenvoudig als het lijkt.

Tweesprong is een feelgood roman waarin vriendschap en liefde centraal staan. Het is echter ook een verhaal over het maken van keuzes in het leven. Tweesprong is het eerste deel van de Hink-Stap-Leef trilogie.

“Op een paar honderd meter afstand voerde zijn vrouw op dit moment een sollicitatiegesprek met hun nieuwe nanny. Hij had er graag bij willen zijn, maar Esmee was erg strikt over de verdeling van hun tijd en als het zijn week niet was, werd hij ook niet geacht in de buurt van zijn gezin te zijn.”

Dat niet alles hoogdravend en uitzonderlijk hoeft te zijn in boeken om indruk te maken, bewijst Van Goozen onomstotelijk. Tweesprong verhaalt namelijk bij uitstek over het leven van alledag en de problemen die elk mens nu eenmaal op zijn pad tegenkomt. Ook de personages zijn niet uitzonderlijk. Het zijn geen helden, geen glamourgirls, geen beroemdheden. Nee, het zijn mensen zoals jij en ik.

“Maar haar hoge bloeddruk had wat teweeg gebracht. Misschien dat Chris haar onbehagen aanvoelde, dat haar veranderende houding hem was opgevallen. Zo had ze afgelopen week een keer laten weten dat hij zelf de wasmachine kon aanzetten als hij zo nodig een bepaald shirt aan wilde.”

Ondanks het feit dat noch de personages in Tweesprong, noch hetgeen hen overkomt in het leven, ‘wereldschokkend’ is, ziet Van Goozen kans haar lezers het gehele boek door te blijven boeien. Dat doet zij juist door zo dichtbij het werkelijke leven te blijven en haar lezers het gevoel te geven dat Philippa, Karlijn en Anne zich simpelweg onder hen bevinden. De gesprekken die de personages met elkaar voeren zijn bovendien recht uit het leven gegrepen en daardoor volkomen geloofwaardig. Bovendien zijn de emoties van de personages bijzonder fraai in woorden gevat. Een van de mooiste elementen daarin zijn misschien wel de momenten die Philippa en haar ‘zorgenkind’ Yfke samen doorbrengen.

Dát alles, gecombineerd met de vlotte en warme schrijfstijl van de auteur, maakt dat Tweesprong doet verlangen naar het volgende deel van de trilogie.

Over de auteur

Monique van Goozen groeide op in Apeldoorn, maar verhuisde na haar middelbare school naar Noord-Holland. Inmiddels woont ze al jaren met haar gezin in Alkmaar.

Ze volgde een HBO-opleiding tot verpleegkundige, activiteitenbegeleider en docent.

In het dagelijks leven begeleidt ze kinderen met downsyndroom in het reguliere onderwijs.

Uitvoering

Uitgeverij Eigenzinnig

ISBN: 9789491777851

Paperback, 427 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.