Valse getuige


In Valse getuige staan de zusjes Leigh en Callie centraal. Twintig jaar geleden hebben zij iets vreselijks gedaan. Ze kwamen ermee weg, maar leven sindsdien wel met een enorm schuldgevoel. De zussen ontwikkelen zich volkomen tegengesteld. Zo zoekt Callie haar heil in drugs en is Leigh een succesvol advocate geworden.

Leigh krijgt de schrik van haar leven wanneer het verleden ineens voor haar staat in de gedaante van een nieuwe client. Deze man wéét van de gebeurtenissen van weleer en kan haar leven en dat van haar zus verwoesten.

“Leigh was nog geen anderhalve kilometer van Reggies kantoor verwijderd toen haar maag zich binnenstebuiten keerde. Er werd luid getoeterd op het moment dat ze haar auto met een zwaai naar de kant van de weg stuurde. Ze dook over de passagierstoel. Het portier vloog open. Gal stroomde haar mond uit. Ook toen ze niets meer had, bleef ze kokhalzen. Dolken staken in haar onderlijf. Haar hoofd hing zo ver naar beneden dat haar gezicht bijna de grond raakte. Door de stank moest ze opnieuw kokhalzen, maar er kwam niets. Tranen stroomden uit haar ogen. Zweet parelde op haar gezicht.”

Opnieuw levert Slaughter met Valse getuige een daverende thriller af. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Leigh en Callie en Slaughter switcht moeiteloos tussen heden en verleden. Het heden (2021) kenmerkt zich door de covidmaatregelen die de auteur waarheidsgetrouw in haar verhaal verweven heeft.

“Leigh stond in de rij voor de beveiliging bij het gerechtsgebouw van DeKalb County, een witmarmeren, mausoleumachtig gebouw, met een grijnzende hoofdingang van donkere baksteen. Verbleekte stickers op de grond gaven de juiste sta-afstand aan. Bordjes wezen erop dat mondkapjes verplicht waren.”

De spanningsboog is geheel Slaughteriaans: continu voelbaar en met regelmaat oplaaiend. Haar personages zijn interessant en indringend en worden door middel van hun daden en gedachten tot leven gewekt. Dat is overigens wellicht een van Slaughters’ grootste talenten: het karakteriseren van haar personages. Het is niet simpelweg het beschrijven van een personage, maar Slaughter ziet kans hen zó tot leven te wekken dat haar lezers voelen wat hen beweegt.

Via diverse plotwendingen leidt Slaughter haar lezers richting een ingenieus plot!

Over de auteur

Karin Slaughter (1971) groeide op in Georgia (Verenigde Staten) en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is auteur van tientallen thrillers die al jarenlang wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten staan. Met haar ijzingwekkende verhalen verwierf ze internationaal de titel ‘Queen of Crime’.

Uitvoering

Uitgever: HarperCollins

ISBN:  9789402708011

Paperback, 456 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.