Verborgen tralies


‘Verborgen tralies’ is het zevende deel uit de VT-thrillerreeks van Melissa Skaye. In dit deel staat de zoektocht naar de spoorloos verdwenen Aisha Vermeulen, de vriendin van rechercheur Luca Borra, centraal. Ondanks alle hulp die Luca krijgt van zijn collega Sanne Philips, de recherche en paragnost Will de Jager, blijft Aisha onvindbaar. Haar kinderen zijn ontroostbaar, maar geven de moed niet op. Luca raakt in een depressie waar niemand hem uit weet te krijgen. Tot Franka Catini, een goede vriendin van Sanne, vier jaar later eveneens verdwijnt…

“Pas nu drongen haar woorden écht tot hem door. Er was dus iets met Franka en hij had daar niet naar geïnformeerd. Blijkbaar had Gianni gelijk toen hij vorige week was langsgekomen en hem voor de voeten wierp dat het erop leek dat Luca zo was afgestompt dat hij net langer openstond voor de emoties van zijn dierbaren.”

De zes voorgaande delen uit deze VT-thrillerreeks, waren al van hoog thrillerniveau, maar met dit zevende deel overtreft Skaye zichzelf! Wauw, wat een spanning, wat een -prachtig onder woorden gebrachte- emotie en vooral wat een geweldige verhaalconstructie.

Skaye grijpt in ‘Verborgen tralies’ diverse keren terug naar eerdere zaken van het recherche-duo Philips en Borra, maar doet dat op zo’n uiterst knappe wijze dat ik ervan overtuigd ben dat zelfs de lezer die met dit deel begint, het nog zal kunnen volgen en dat is een waar kunststukje. Nou zou het op zich niet slim zijn om, wanneer je nog geen boeken van deze auteur hebt gelezen, te beginnen met het laatste deel, want dan mis je zes andere geweldige boeken.

“Hij sloeg zijn handen ineen. Ik zie steeds een bijl. Ja, ik begrijp hoe idioot dat overkomt, maar ik zie het ellendige ding. Oud, hout, rode kop. Maar dat is niet alles.”

Naast deze lofzang, moet toch werkelijk vermeld worden dat de personages opnieuw weer uitstekend worden gekarakteriseerd. De bekenden onder hen blijven zich ontwikkelen, hetgeen voor de groeiende schare fans van Skaye erg leuk is. De perspectiefwisselingen zitten weer heerlijk geraffineerd in elkaar en de fraai verstopte details en aanwijzingen komen altijd weer ergens terug. En dan de spanningsboog…. die trekt allengs verder aan totdat je werkelijk niet meer kan stoppen met lezen.

Over de auteur

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst, Verknipte tegenstander en Verzwegen trauma. Verborgen tralies is het zevende deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Uitvoering

Uitgeverij LetterRijn

ISBN: 9789493192485 , 9789493192607

Paperback, 300 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.