Verbroken verleden


Chaja is het hoofdpersonage in deze nieuwe thriller van Marja Boomstra. Chaja’s toch al wankele relatie met Jorik komt op losse schroeven te staan wanneer ze, tegen beter weten in, een cruise met hem en zijn collega’s onderneemt. Wat bedoeld was als een plezierreisje mondt al snel uit in een drama wanneer een van de groepsleden wordt vermoord. Rechercheur Chris Römer, die zijn huwelijksreis op het schip doorbrengt, wordt gevraagd het onderzoek te leiden en al snel valt de verdenking op Chaja. Ze krijgt gelukkig onverwacht hulp van Reaven, een medepassagier. Maar wanneer Chaja hem in vertrouwen neemt over de gebeurtenissen uit haar verleden, slaat hij om als een blad aan een boom. Chaja bevindt zich opeens in een bizar kat- en muisspel, dat steeds sinistere vormen aanneemt.

“Chaja neemt een laatste haal van de sigaret en buigt zich voorover. Ze trekt haar nachtjapon omhoog, haal de pleister van haar been en zet de brandende peuk op de binnenkant van haar dij. De schroeigeur bereikt meteen haar neus, waardoor ze heel even kokhalst.”

Boomstra heeft al diverse, uitstekende thrillers op haar naam staan, maar heeft zich met ‘Verbroken verleden’ nog eens overtroffen. Een uiterst spannend en mysterieus verhaal met een uitstekende opbouw en verrassende plotwendingen. Knappe lezer die kan voorspellen hoe dit afloopt!

Boomstra weet haar karakters weer uitstekend tot leven te wekken, waarbij vanzelfsprekend Chaja het meest treffend uit de verf komt. Een intrigerend personage overigens. Ook Chris Römer is echter een karakter dat aanspreekt en de aandacht vasthoudt. De constructie van het verhaal is van hoog niveau, waarbij Boomstra het een kabbelend intro heeft gegeven om vervolgens de spanningsboog stevig aan te trekken.

“Ze staat op, trekt haar broek weer omhoog, kijkt hem indringend aan en dan rent ze plotseling gillend op hem af. Ze slaat met haar vuisten op zijn borst, geeft hem klappen in zijn gezicht, ze raakt hem waar ze maar kan.”

Kortom, ‘Verbroken verleden’ is de beste ‘Boomstra’ tot nu toe en het is te hopen dat er een vervolg uit haar pen vloeit.

De auteur

Marja Boomstra (1960) komt oorspronkelijk uit Harlingen, maar woont al geruime tijd in Weert. Ze vervulde jarenlang een leidinggevende functie binnen diverse gemeentelijke organisaties en Jeugdzorg. Boomstra debuteerde in 2019 met ‘Als het verleden toekomst wordt’. Vervolgens verschenen van haar hand de trilogie over Lotte Vermeer en het onlangs door AmboAnthos/Loft Books uitgebrachte ‘Slangengif’.

Uitvoering

Uitgeverij M-B Publishing

ISBN: 9789083096575

Paperback, 299 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.