Verkeerd gegokt


Dian Fabel is het hoofdpersonage in ‘Verkeerd gegokt’; de nieuwste roman van José Kruijer. Wanneer haar zus plotseling overlijdt voelt Dian de behoefte om ‘uit te breken’. Ze gooit rigoureus het roer om en biedt zich aan als huisoppas in het buitenland. Een besluit waar haar vriend Simon niet bepaald enthousiast over is. Haar reisprogramma ‘Dian on tour’, presenteert ze op locatie. Ze reist bovendien uitgerekend af naar Praag, het land waar Simon slechte herinneringen aan heeft. Ze komt vervolgens  op Malta terecht, een eiland waar zij feitelijk nimmer meer naar terug had willen keren. Het is daar dan ze verstrikt raakt in de duistere kanten van haar huisgenoot.

“Ik kan alles alleen. Dat beeld hebben mensen van me. Ik heb altijd gewild dat ze dat beeld van me hebben en vasthouden. Maar ik zou niet zonder ze kunnen. Het idee dat ik bij ze terecht kan, is voor mij genoeg. Daarom voelen mijn leugens heel fout. Zo fout, dat ik er bijna van moet kotsen.”

Met ‘Verkeerd gegokt’ levert Kruijer opnieuw een fijne combinatie van spanning en romantiek af met dialogen die zij ook nu weer uitstekend weet af te stemmen op het personage in kwestie. Haar schrijfstijl is, evenals in haar vorige drie romans, uiterst prettig en vlot en ze speelt soepel met de spanningsboog. 

Het is de constructie van deze vierde telg van de auteur waarmee zij zich onderscheidt en waarmee ze haar ontwikkeling als schrijfster laat zien. Intelligente perspectiefwisselingen en hoofdstukken in een mysterieuze ik-vorm maken ‘Verkeerd gegokt’ het beste werk van Kruijer tot nu toe. 

“Vic kijkt geschrokken naar de entree van het restaurant. Er komen twee breedgeschouderde mannen binnen. Ze dragen allebei zwarte kleding en hebben gemillimeterd haar. Dian kijkt met hem mee. Het lijken de mannen uit de zwarte auto.”

Bovendien weet Kruijer de omgeving uitstekend weer te geven. Een talent waarin je je kunt uitleven wanneer je jouw verhaal laat afspelen in plaatsen als Praag en Malta.

Kortom, ‘Verkeerd gegokt’ is een heerlijke, spannende feelgood roman!

Over de auteur

José Kruijer werkt al ruim 25 jaar in het basisonderwijs. Naast het lesgeven heeft ze een grote passie voor schrijven. Ze begon al vroeg met het schrijven van fantasieverhalen. In 2016 volgt ze een schrijfcursus hetgeen in 2017 resulteerde in de verschijning van haar eerste roman ‘Verzwegen’. Daarna volgt ‘Manzanilla’.

Middels de schrijfwedstrijd ‘28 Blauwe violen’ van Godijn Publishing, verschijnt er een verhaal van haar in de gelijknamige bundel. In 2020 stapt Kruijer over naar Godijn Publishing waar ze haar roman ‘De weddenschap’ lanceert.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN: 9789493266209 , 9789493266216

Paperback, 360 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.