Verleden, verlangen 1


Merel Kuijpers, de auteur van ‘Schaap in wolfskleren’ dat vorig jaar werd uitgegeven en goed werd ontvangen, heeft inmiddels een uiterst fraaie bundel geschreven onder de titel ‘Verleden, verlangen’. Een bundel vol gedachten, herinneringen, pijnlijke en mooie fragmenten.

De bundel heeft mij verrast. Wat is het mooi. Onderverdeeld in diverse items, hoofdstukken zo je wilt, deelt Kuijpers haar diepste gevoelens en gedachten met haar lezers en dat doet zij in een uiterst fraaie schrijfstijl die werkelijk binnenkomt. Vertederende, luchtige en droevige gedichten en gedachten wisselen elkaar af en sommigen raken diep.

Een quote uit een gedichtje dat indruk op mij maakte:

“Ik bekijk je nog eens goed

en ik voel dat jij hetzelfde bij mij doet.

Ik voel hoe ik beef en ik zie hoe jij trilt.

Ik knik en dan draai ik weg van mijn eigen spiegelbeeld.”

Kuijpers geeft blijk van een rijke levenservaring ondanks haar nog jonge leeftijd en ik ben ervan overtuigd dat zij veel lezers zal bereiken en raken met haar bundel. Kuijpers, die ooit begon met schrijven om haar eigen emoties te verwerken, hoopt met haar persoonlijke schrijfstijl de lezers aan het denken te zetten, te plezieren én te raken met haar bundel. Ik ben ervan overtuigd dat ze daarin gaat slagen!

Over de auteur

Merel Kuijpers (1996) woont in het Drentse Meppel en is afgestudeerd als onderwijsassistente. Van kleins af aan is zij al bezig met het schrijven van gedichten en verhalen.

Uitvoering

Uitgeverij Boekscout

ISBN 9789492939029

Paperback

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Verleden, verlangen

  • katie vd boom

    Ik heb enorme bewondering voor deze jonge schrijfster. Ondanks een hele zware jeugd is zij niet bij de pakken neer gaan zitten maar heeft zij de kracht om de negatieve ervaringen om te zetten in positieve acties waarmee zij anderen steunt. CHAPEAU !!!