Vertrouw mij!


Vertrouw mij! is een verzameling korte essays over spraakmakende klassieke en recente voorbeelden in onze cultuur, waarin een sterk imago een doorslaggevende impact heeft op succes in de liefde, in zaken, in de politiek.

Wanneer je inzicht wilt krijgen in hoe wij elkaar nu feitelijk overtuigen en welke technieken wij inzetten om onze geloofwaardigheid te versterken, doe je er goed aan dit boek ter hand te nemen. Het zal je de ogen openen!

“Baudet onderscheidt zich ook van de meeste van zijn collega’s door zijn theatraliteit. Ook hier dringt de gedachte aan Fortuyn zich op. Diens ‘At your service’-saluut is een iconisch beeld geworden, net als zijn butler en zijn hondjes, en zijn ‘Ik word minister-president, let maar op’, terwijl hij breed gebarend wegreed in zijn Daimler-Bentz. Baudet laat zich graag in theatrale poses fotograferen –niet alleen naakt, maar ook liggend op zijn vleugel of ruikend aan een lavendelzak.”

In de vele essays komen zij, die bijna het woord ‘reputatie’ hebben verzonnen, uiteraard voorbij. We denken dan aan Trump en Clinton. Maar ook Oprah Winfrey, Thierry Baudet, Geert Wilders,  en Yuri van Gelder komen voorbij. Mensen die een grote reputatie hebben, of die nu negatief of positief is…

De samenstellers van het boek ‘Vertrouw mij’, De Jong, Van Marion en Rademaker, maken inzichtelijk hoe het grote publiek wordt beïnvloedt en hoe een imago wordt ‘gecreëerd’.

Buiten zeer interessant, informatie en boeiend is deze bundel bovendien zeer fijn leesbaar. De vele herkenbare voorbeelden doen glimlachen, grimassen, ergeren, kriebelen, maar maken vooral veel duidelijk.

Kortom, een interessant en actueel boek. Aanrader!

Over de samenstellers

Jaap de Jong is hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media en retoricaspecialist aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij redacteur van maandblad Onze Taal en co-auteur van boeken als De eerste minuten (2004), Handboek Stijl (2009), Beeldtaal (2010) en Bending Opinion (2010).

Olga van Marion is universitair docent Vroegmoderne Nederlandse literatuur aan de Universiteit Leiden.

Adriaan Rademaker is universitair docent Grieks aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde klassieke talen met bijvak muziekwetenschap. Hij is de auteur van een bundel over Sophrosyne (2005).

Uitvoering

Uitgever: Amsterdam University Press

ISBN: 9789462988866

Paperback, 224 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.