Verzonken stilte


De dertigjarige Tinke staat centraal in Verzonken stilte. Tinke is creatief therapeut en ze kan slechts moeizaam haar weg in het leven vinden. Wanneer ze een vrij onorthodoxe methode voor haar cliënten gaat gebruiken verandert er van alles, ook voor haarzelf.

Verzonken stilte neemt de lezer mee naar het onstuimige Noorwegen en gaat over buitensluiten, zwijgen, te gekke en lastige mensen, over stilte en alleen zijn.

“Is melancholie niet een egoïstische gemoedstoestand? Het antwoord zit in de vraag. Ik tuur aandachtig naar de steeds wisselende luchten, dan ben ik er weer en ik moet er gehaast vandoor.”

De Wilde weet de spanning op beklijvende wijze op te bouwen en haar schrijfstijl is vloeiend en onderhoudend. Haar grootste kracht is wellicht de wijze waarop ze haar personages vorm geeft. Personages, zoals Tinke, met wie de lezer zich verbonden voelt en meeleeft. De worstelingen van Tinke weet De Wilde uitstekend in woorden te vatten evenals de bijbehorende emoties. Dit betekent dat de lezer niet alleen meegaat op het ingewikkelde pad dat de hoofdpersoon doorloopt, maar er bovendien herkenning in zal ontdekken en erover na zal denken.

“Hij wacht een tijdje … ik heb spijt van mijn vraag, wil het echt niet horen. Deze onbekende, verre vader is vertrouwd, hem leren kennen geeft verantwoordelijkheid en dat kan ik er op dit moment niet bij hebben.”

Op zoek naar zichzelf gaat Tinke de confrontatie aan met haar verleden. Deze zoektocht heeft verregaande invloed op haar relatie, haar studie en haar werk en leidt haar naar Noorwegen waar ze op zoek gaat naar haar verleden en familiegeschiedenis.

Kortom, met Verzonken stilte levert De Wilde opnieuw een fraaie roman af die vele uren leesplezier zal opleveren.

Over de auteur

Ina de Wilde debuteerde in 2019 met de roman Sporen van blauw. De reacties waren lovend.

Uitvoering

Uitgeverij Elikser

ISBN: 9789463652636

Paperback, 169 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.