Wat je niet wilt nalaten


Soms moet iets zo zijn.. Vanmorgen hoorde ik op de radio een commercial over waar je je nabestaanden niet mee wilt ‘opzadelen’. Daarin ging het weliswaar om de kosten van je uitvaart, maar heb jij er wel eens aan gedacht wat er met je social media accounts gebeurt wanneer je bent overleden? Wel, die blijven gewoon bestaan. Jaar in, jaar uit…

Je kunt je afvragen of dat voor je nabestaanden prettig is en of je het aan hen moet overlaten (als ze je wachtwoorden al kennen) of ze jouw accounts al dan niet verwijderen. Dat ligt, voor mijn gevoel, een beetje op hetzelfde niveau als dat hoekje in de kamer met de kaarsjes, foto’s en aspotje… Blijft dat voor eeuwig staan en zo niet, wanneer haal je dat dan weg?

Enfin, volgens mij kun je het beste, hoe bizar ook, bij je uitvaartpapieren een document voegen met het verzoek aan je nabestaanden om jouw accounts na jouw overlijden, te verwijderen. Voeg daar dan wel je wachtwoorden van je diverse accounts bij anders blijft het nog een zoekplaatje.

Ach en waarom niet? Je regelt toch ook van alles met betrekking tot je nalatenschap, de zorg van je kinderen en/of huisdieren en ga zo maar door. Ik zeg: regel dit dan ook maar.

Er is overigens een uitvaartmaatschappij die heeft uitgezocht hoe je, zonder op de hoogte te zijn van wachtwoorden, accounts van een overledene kunt verwijderen. Op deze site https://www.nuvema.nl/handleiding-social-media-overledene-verwijderen-wijzigen kun je lezen hoe je dat doet.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.