Waterdragers 1


Ze schreef eerder een uiterst fraaie gedichtenbundel, nu debuteert Carlita van Rossum opnieuw, dit keer met een roman.

In Waterdragers staan Nathalie en Johnnie centraal. Nathalie komt uit een warm nest, waar zij de kracht van liefde heeft ervaren. Ondanks haar liefdevolle jeugd zit ze zelf verstrikt in een kille relatie met Robert. Een relatie waar ze allengs meer vraagtekens bij zet.

In tegenstelling tot zijn jeugdvriendinnetje Nathalie, kijkt Johnnie juist zonder enige warme gevoelens terug op zijn jeugd en doet er alles aan om hetgeen er destijds gebeurd is, te verdoven.  

Beiden zijn derhalve op zoek naar antwoorden wanneer zij Ash ontmoeten. Hij houdt hen voor dat geluk bereikbaar is en Nathalie valt als een blok voor hem. Dan blijkt dat ook voor Ash niet alles vlekkeloos verloopt.

“Ze streek met haar vingers langs het gladde metaal. De gedachte dat hij hier zoveel tijd en aandacht aan besteed had, deed haar warm worden van binnen. Ze sloeg haar armen stevig om hem heen. Johnnie, die zich bewust was van de ogen die op hen gericht waren, maakte zich enigszins opgelaten los uit haar omhelzing.”

Waterdragers is een rakend boek over realiteit en dromen, de kracht van familie, over liefde en vriendschap. Dat Van Rossum schrijft vanuit haar hart bewees zij al met haar gedichtenbundel Overstromen. Datzelfde gevoel legt zij nu in haar debuutroman. Waterdragers is een fraaie combinatie van droom en werkelijkheid vol emotie en persoonlijke ontwikkelingen van de personages die de auteur het podium laat betreden. Die rijke veelheid blijft boeien en wordt nergens ongeloofwaardig. Sterker nog, je wilt als lezer perse weten hoe het afloopt met Nathalie Johnnie, Ash en de andere personages. Haar taalgevoel en dialogen zijn fraai en van een frisse natuurlijkheid.

“Maar Robert was een ander verhaal. Hij zou zijn leven lang blijven strijden om als overwinnaar uit de bus te komen. Hij zou haar hele hand pakken als ze hem maar één vinger gaf, haar als een stoomwals verpletteren zodra ze hem die ruimte schonk. Ze vertrouwde hem niet meer.”

Bovendien ziet Van Rossum kans om, juist daar waar de lezer denkt te weten waar het verhaal toe leidt, een interessante plottwist te bewerkstelligen.

Kortom, Waterdragers is het romandebuut van een auteur waar we ongetwijfeld nog meer van gaan horen.

Over de auteur

Carlita van Rossum werd geboren in Utrecht, maar heeft Surinaamse roots. Op jonge leeftijd wist zij al dat ze later schrijfster zou worden. Schrijven en dichten is voor haar een uitlaatklep en iets waar zij energie uit haalt. Een aantal jaren geleden won zij tot haar verrassing de eerste prijs met haar gedicht in de wedstrijd Utrecht Over Utrecht en in 2019 zag haar eerste gedichtenbundel Overstromen het levenslicht.

Uitvoering

Uitgever Keytree

Paperback, 475 pagina’s

ISBN: 9789492719324

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Waterdragers