Waterval


Anouck, het hoofdpersonage in Waterval, kan niet op al teveel begrip rekenen wanneer zij in Nederland alles achterlaat om als au pair aan de slag te gaan in Zwitserland.

Anouck heeft echter een missie waar de mensen om haar heen geen weet van hebben. Jaren eerder ontmoette ze de charismatische Uwe. Een korte maar hevige affaire was het resultaat van die ontmoeting. Uwe verdwijnt echter met de noorderzon en Anouck blijft zwanger en met een gewond hart achter. De affaire betekende voor haar duidelijk meer dan voor de flamboyante Uwe.

Anouck kan Uwe echter niet vergeten en wanneer ze de kans krijgt om als au-pair in Zwitserland te gaan werken bij het gezin dat Uwe inmiddels heeft opgebouwd met vrouw Tanya en hun kinderen David en Feline, twijfelt ze geen moment. Ze is er van overtuigd dat haar rivale Tanya geen partij voor haar is. Alles lijkt voorspoedig te verlopen, tot ze slachtoffer wordt van een ontvoering. Is Uwe inderdaad die droomman, of juist een nachtmerrie?

“Dan weet ze het. Roepen, ze moet om hulp roepen, zo hard ze kan. Iemand in dit gehucht moet dat toch horen? Ze opent haar droge mond en neemt een hap lucht. Maar voordat ze een gil kan slaken, raakt een hard voorwerp haar achterhoofd.”

De labiele Anouck is een interessant personage en zij wordt goed gekarakteriseerd door Snels die indruk maakt met deze debuutthriller. Ook Uwe, Tanya en Eva, de zus van Tanya, zijn door de auteur boeiend in beeld gebracht. Haar schrijfstijl is vlot en beeldend en de spanning wordt zorgvuldig opgebouwd. Snels neemt daar de tijd voor, maar op het pad richting ontknoping is er voortdurend een onderhuidse spanning die kriebelt en knaagt. Daarbij komt dat Snels diverse verrassende wendingen in het geheel heeft aangebracht waardoor het verhaal blijft boeien.

“Beheerst loopt ze terug naar binnen, veegt het zweet van haar voorhoofd en steekt twee duimen omhoog naar het cameraatje dat vlak boven de kapstok verstopt zit.”

Wanneer de finale in zicht komt, lijk je als lezer te weten hoe het einde gaat verlopen, maar is dat ook zo?

De auteur

Annemarie Snels (1971) komt oorspronkelijk uit Wouw en woont met haar gezin in Roosendaal. Snels studeerde journalistiek  en werkt als tekstschrijver en  communicatiemedewerker bij een adviesbureau.

Uitvoering

Uitgeverij Kabook

ISBN: 9789083042404

Paperback, 300 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.