Wintergeluk


Wintergeluk bevat een tweetal verhalen, te weten Spel vol vuur en Nevels in de nacht. Spel vol vuur draait om Natalie Fletcher. Natalie staat aan het hoofd van een organisatie. Haar bedrijf levert luxe lingerie. Wanneer een vermeende pyromaan het op haar bezittingen heeft voorzien, wandelt rechercheur Ryan Piasecki haar leven in. Ondanks de immense verschillen tussen de twee, voelen zij zich enorm tot elkaar aangetrokken. Zien zij hun verschillen te overbruggen en krijgt de liefde een kans? En weet Ryan de brandstichter te ontmaskeren? Je leest het in Spel vol vuur.

“Zwaailichten flitsten. Alle vertrouwde geluiden en geuren en bewegingen van de plek van een brand. Als een dronkenman wankelde hij naar de dichtstbijzijnde brandweerwagen. Zuurstof, beval hij. Nu.”

Journaliste Laurel Armand heeft de hoofdrol toebedeeld gekregen in Nevels in de nacht. Samen met haar collega Matt Bates onderzoekt zij de dood van Anne Trulane. Een ingewikkelde opgave aangezien Laurel een persoonlijke band heeft met de Trulanes en de relatie met haar collega Matt een ingewikkelde is. Aan Laurel en Matt de taak om hun professionele en persoonlijke gevoelens te scheiden.

“Hij keek naar haar. Nog steeds was ze een beetje bleek, maar dan kon ook door het maanlicht komen. Haar stem was vast en haar ademhaling regelmatig. Hij had niet de indruk gekregen dat ze bang was, zelfs niet toen ze half bewusteloos en languit op de grond had gelegen.”

De schrijfstijl van Roberts overstijgt dat van de gemiddelde Bouquetreeksauteur echter wel, dat moet gezegd. Ze weet haar personages interessant te maken door hier en daar wat af te wijken van de stereotype karakter en dat maakt Wintergeluk evenwel tot een fijn boek voor een koude winteravond bij de open haard.

Beide verhalen staan, zoals haar fans dat van Roberts gewend zijn, bol van de romantiek. Toch hebben de verhalen tevens een spanningselement van geheel andere aard. Vooral in Wintergeluk is Roberts daar goed in geslaagd. Spel vol vuur heeft, naar mijn mening, een wat te hoog Bouquetreeksgehalte. Dat dient overigens gezegd te worden met alle respect, want er zijn enorm veel vrouwelijke lezers die juist dol zijn op dat genre.

Over de auteur

Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 200 boeken werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht. Als J.D. Robb schrijft ze ook de populaire politieserie over Eve Dallas en haar geliefde Roarke. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Uitvoering

Uitgever: HarperCollins

ISBN: 9789402704426

Paperback, 400 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.