Ziek van jou


Arts-onderzoeker Faye Smeets is het hoofdpersonage in ‘Ziek van jou’. Faye is ambitieus en werkt dan ook hard aan haar carrière op de universiteit. Zij onderzoekt een nieuwe methode van bestraling voor kankerpatiënten. Wanneer een patiënt, die deelnam aan het onderzoek van Faye, de dood vindt, komt daar een einde aan. Het overlijden wordt gezien als medische misser, maar al gauw stuit Faye op verdachte omstandigheden waardoor bij haar het vermoeden rijst dat er meer speelt. Het ziekenhuisbestuur richt echter haar pijlen op Faye. Men verwijt haar roekeloosheid. Een rollercoaster van gebeurtenissen is het gevolg.

“Ik voelde de grond onder me wegzinken. Het slechtst mogelijke scenario had zich ontvouwd. Er was een patiënt als gevolg van ons ingrijpen overleden. Mijn blik ging naar Moniek, die wezenloos voor zich uitkeek.”

Als Faye ook haar vroegere liefde Jim tegen het lijf loopt, worden weggestopte pijnlijke herinneringen uit het verleden opgerakeld en stort haar leventje als een kaartenhuis in elkaar.

Dat Brouwers kan schrijven bewees zij al met haar debuutthriller ‘Dubbel bedrog’. Met ‘Ziek van jou’ bewijst zij geen eendagsvlieg te zijn én zijn nog verder te hebben ontwikkeld. Niet alleen is deze tweede telg van Brouwers opnieuw een heerlijke, spannende thriller, maar de constructie van ‘Ziek van jou’ zit nog geraffineerder in elkaar dan die van haar debuut. Ze weet bovendien de spanning er goed in te houden, want ik ben ervan overtuigd dat menig lezer lange tijd de uitkomst niet zal kunnen voorspellen.

“Het was nog altijd surrealistisch dat ik van moord werd beschuldigd. Ik was in een nachtmerrie verzeild geraakt. Ik was van bed gesprongen toen een bewaker mijn deur had geopend en had gezegd dat het verhoor weer voortgezet zou worden.”

Het thema is origineel en goed uitgewerkt en ook de diverse personages zijn prima gekarakteriseerd. De schrijfstijl van Brouwers past uitstekend bij het genre en kan omschreven worden als vlot en eigentijds. De dialogen tenslotte, zijn goed afgestemd op degene die de auteur aan het woord laat. Als enige verbeterpunt zou ik willen noemen dat er een los eindje blijft kriebelen, dat had beter afgehecht kunnen worden.

Dat laatste neemt echter niet weg dat Brouwers met ‘Ziek van jou’ haar naam definitief heeft gevestigd en er zullen heel wat lezers reikhalzend uitzien naar nummer drie.

De auteur

Julienne Brouwers debuteerde met ‘Dubbel Bedrog’, een thriller die maandenlang een bestseller was op Kobo en al meer dan 15.000 keer gelezen en beluisterd is. Bovendien werd haar debuut  genomineerd voor de Indie Award voor beste cover. Brouwers heeft een medisch-technische achtergrond, werkte in de biotechnologie en bij verschillende ziekenhuizen.

Uitvoering

JB Uitgeverij

ISBN: 9789083034850 , 9789083034867

Paperback, 250 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.