Zijdelings


Zijdelings is het vervolg op Ommekeer. In dit vervolg maakt de lezer opnieuw kennis met de personages uit het thrillerdebuut van Sophie Ester.

De rust lijkt weergekeerd in het leven van Steven, Jamey, Robin, Vincent en Carol Vanhoven nu hun strijd met Robert Dayle definitief teneinde is. Inmiddels hebben zij elkaar gevonden in de liefde voor de muziek en de succesvolle rockband Watership geformeerd. Carol is getrouwd met Joey, de leadzanger van de band. Het leven lijkt hen eindelijk toe te lachen. Dat gevoel is echter betrekkelijk. Een nieuw probleem dient zich aan dat ernstige gevolgen heeft voor Carol en de leden van de band. 

“Toen ze die ochtend bij toeval het krantenartikel onder ogen had gekregen, was er een steek door haar hart gegaan. Goed, Joey was aan de drank, dat was voor niemand meer een verrassing. Maar die ene opmerking daar, tussen de rest van het verslag, die bleef knagen.”

Ester hanteert een enigszins staccato schrijfstijl die echter verbazingwekkend goed past bij de hoge spanningsgraad in Zijdelings. De auteur zou, naar mijn mening, wel iets meer dialoog en minder opsommingen van handelingen en gebeurtenissen mogen toepassen. Soms voelt dat, in combinatie met een enkele alinea waarin ze blijk geeft van een nog wat ongeoefende schrijfstijl, wat stroef aan. Toch is Zijdelings een intrigerende en zeer spannende thriller met een origineel én actueel thema en weet Ester de aandacht vast te houden.

“Vincent liep naar het huis, dat aan het einde van zo’n huizenblok lag. Hoe ging hij dit aanpakken? Gewoon aanbellen en zijn weg naar binnen dringen zou niet slim zijn. Beter was het te wachten tot het avond was en dan op zoek te gaan naar een deur of raam dat niet al te vast zat.”

Het thema en de dilemma’s waar de diverse personages voor komen te staan, zijn zeer origineel en goed gevonden. Bovendien weet Ester spanning, romantiek en emotie goed ineen te smeden tot een zeer aantrekkelijk verhaal.

Kortom, met mij zullen ongetwijfeld nog veel meer lezers benieuwd zijn naar wat Ester nog meer in petto heeft.

Over de auteur

Sophie Ester is het pseudoniem van Kirstin Rozema, auteur van kinderboeken en feelgoodromans. In 2017 is Ommekeer, haar thrillerdebuut en het eerste deel van een vierdelige serie verschenen. Zijdelings is het tweede deel van de reeks.

Uitvoering

Uitgeverij Ellessy Crime

ISBN: 9789086603817

Paperback, 285 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.